Kentucky Fried Chicken otkriva zašto se više ne zove Kentucky Fried Chicken!

Evo pravog razloga promene imena ovih restorana, ali i lažne verzije koja je plasirana na internetu i koja je mogla da naškodi kompaniji

  • 7

Čuveni Kentucky Fried Chicken restorani promenili su svoje ime u KFC. Drugi najveći lanac brze hrane u Americi, koji od 2007. postoji i u Beogradu, zbog promene imena nije izgubio svoju klijentelu, ali je na taj način otvorio vrata brojinim spekulacijama.

Mnogi se i dalje pitaju zašto se reč "chicken" više ne pominje u nazivu ovog restorana i šta se krije iza toga.

Otkrivamo vam pravi razlog promene imena ovih restorana, ali i lažnu verziju koja je plasirana na internetu i koja je mogla puno da naškodi kompaniji.

Društvene mreže je preplavio tekst u kojem se kaže da je na "Univerzitetu Nju Hempšir urađeno istraživanje koje ukazuje na to da ovi restorani ne koriste piletinu za svoje proizvode". Navodno, to istraživanje je utvrdilo da se umesto piletine koriste genetsko modifikovani "pilići" kojima se navodno u tela ugrađuju cevčice kroz koje se upumpava krv, a kroz krv hranjivi sastojci dobijeni genetskim putem. Navodno, ime restorana promenjeno je jer se u nazivu više nije smela korsititi reč "chicken".

Pismo s ovom sadržinom poslato je na milione adresa, a kako se kasnije utvrdilo namera je bila jedna - da se uništi ugled kompanije. Uprava KFC restorana je ove navode demantovala odmah, a nedugo nakon toga na internetu se pojavilo novo pismo u kojem se kaže da je sve navedeno - laž.

Iz KFC restorana u Beogradu objašnjavaju prave razloge za promenu imena.

- Prvobitno ime brenda Kentucky Fried Chicken promenjeno je u KFC kad je u portfolio proizvoda uvrštena grilovana piletina, te sastavni deo imena "fried“ (prženo) nije u potpunosti odgovarao atributima brenda i ponudi u restoranima. KFC Srbija će grilovanu piletinu uvrstiti u svoju ponudu tokom 2015. godine.

Za pripremu svojih proizvoda KFC Srbija koristi isključivo pileće meso domaćeg porekla, koje se tri puta nedeljno sveže isporučuje u sve naše restorane - navode iz ovog restorana.

KFC je poznati svetski lanac restorana pilećih specijaliteta, koji svakog dana uslužuje preko 10 miliona gostiju u 16.000 restorana širom sveta. Recept za KFC piletinu osmislio je muškarac Harland Sanders koji je svoju ugostiteljsku karijeru počeo tridesetih godina prošlog veka kao glavni kuvar i kasir na jednoj benzinskoj pumpi.

Početkom četrdesetih godina nastao je njegov čuveni recept za spremanje piletine, a 1952. otvoren je prvi KFC restoran. Danas se u preko 100 zemalja širom sveta prodaje preko milijardu KFC obroka godišnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeks

    23. jun 2014 | 23:14

    Niti kupujem niti jedem u KFC-u...Meku... Imam sopstveni uzgoj domacih pilica, od 60 prodamo 20tak.....i preko leta imamo piletinu i od jeseni opet nove ture... imamo i curke i patke i guske....a i poneki divlji zec i fazan (tata lovac) ^_^ napravim i dinstano i pohovano i peceno i grilovano :D i uzivam :D

  • jagodinac

    23. jun 2014 | 20:56

    I da dodam da je u USA najveche djubre bash piletina. Prikazivan je film o farmama piletine. Na ulazu u farmu su prikazali piliche i hranu a na uzlazu zapakovane delove pilicha za isporuku restoranima. Nije bilo nikakvog odpada! Uginule piliche su mleli i meshali sa izmetom i koncentratom i davali preostalim pilichima kao hranu. Naravno mi mozemo reci da se to kod nas ne radi. Mozhda i ne ali ce trka za profitom i to doneti. Znachi jeschemo djubre. A mozhda to i nije loshe jernje to znak da postajemo Zapad.

  • Bojan

    23. jun 2014 | 22:47

    A ta zdrava hrana je; pilići kpje kljukaju hormonima i tabletama ali nesme pile biti izloženo suncu jer mu to škodi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA