Putina opet upoređuju sa Hitlerom i Staljinom!

- To je tačno ono što su Hitler i Staljin radili. Takva poređenja su apsolutno tačna - rekla je predsednica Litvanije Dalija Gribauskajte u intervjuu za nemački magazin "Fokus" i dodala da ne samo Ukrajinci, već i baltičke zemllje i Poljska osećaju rusku agresiju

  • 55

Predsednica Litvanije Dalija Gribauskajte uporedila je ruskog predsednika Vladimira Putina sa Hitlerom i Staljinom i rekla da on koristi pripadnost naciji kao izgovor za vojno osvajanje neke zemlje, zbog čega je rešenje ukrajinske krize daleko.

- To je tačno ono što su Hitler i Staljin radili. Takva poređenja su apsolutno tačna - rekla je Gribauskajte u intervjuu za nemački magazin "Fokus" i dodala da ne samo Ukrajinci, već i baltičke zemllje i Poljska osećaju rusku agresiju.

Ona je izjavila da se praktično svake sedmice održavaju ruske vojne vežbe u Kaljingradu, na granici sa Litvanijom.

"Militarizacija je tamo ogromna", rekla je Gribauskajte i dodala da se stalno dešavaju male provokacije.

Predsednica Litvanije je ocenila da Rusija želi da baltičke zemlje drži u privrednoj i energetskoj zavisnosti i da od njih učini nepouzdane partnere EU i NATO.

Ona je rekla da ne veruje ni u brzo rešenje ukrajinske krize, ni Putinu.

- On veoma kalkuliše. To što obeća, ne sprovede, a ako i sprovede, to je zato što to njemu služi - rekla je Gribauskajte.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    23. jun 2014 | 20:26

    Putin je zakon....svaka cast... ima karakter i ponos i uzor svima nama...

  • Rale

    23. jun 2014 | 21:10

    Ako je Putin uporedjen sa Hitlerom sa kojom nakazom uporediti Klintona ili Veslija Klarka a tek Vokera.Putin je za pomenute Mahatma Gandi

  • jagodinac

    23. jun 2014 | 20:59

    Neverovatno dokle glupost dosezhe. Gospodja iz Litvanije poredi Hitlera i Putina?! Pa zar onda. Litvanija ne bi trebala da bude uz Putina. Jer bila je uz Hitlera za vreme II Svetskog rata. Litvanci su bili ponosni nacisti do zadnjeg dana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA