MINISTAR VUJOVIĆ: Ovde kamate kao da su za dilere droge!

- Kad bi kamatna stopa na kredite u Americi iznosila 15 odsto, samo bi se dileri droge i uvoznici automobila zaduživali - kaže Dušan Vujović

  • 6

Ministar privrede Dušan Vujović izjavio je da je jedan od najvećih problema na tržištu previsoka kamatna stopa i da bi subvencionisani krediti Vlade trebalo da ispravljaju tu grešku.

- Kada bi kamatna stopa na kredite u Americi iznosila 15 odsto, samo bi se dileri droge i uvoznici automobila zaduživali - izjavio je Vujović na završetku prvog dana 14. ekonomskog samita u Beogradu.

On je rekao da je cilj Vlade da se kamatna stopa za kredite namenjene privredi snizi na pet do šest odsto, a da subvencionisane kredite najviše koriste mala i srednja preduzeća.

- Ne želimo da veliki klijenti iskoriste najveći deo subvencionisanih kredita - rekao je Vujović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobo

    24. jun 2014 | 10:35

    Gospodine ministre ako ste postavljeni na mesto gde treba da pokrenete privredu nadam se da ce te imati u vidu da ste u Srbiji I u Evropi.Ovaj komentar dajem s namerom da ne gradite sistem placanje radnika kao u Kini I Vijetnamu a da trazite danonocni rad.Jer poslodavcima izlazite u susret Zakonom o radu a svoje radnike I narod unistavate.Dobro razmislite prilikom donosenja odluka I predloga da nebih se pravio jos veci haos nego sto se nalazimo sada.

  • Dobrosavljev

    24. jun 2014 | 11:49

    Dragi ministre , kamate u Srbiji su tolike zato sto su banke inostrane umesto da budu domicilne . Narodna banka ne moze da smanji referentnu kamatnu stopu zato sto inostranim bankam nije u intresu da razviju privredu nego da profitiraju na ovom trzistu. Pocnite malo strane banke da oporezujete vise i stvorite jak domaci bankarski sistem .

  • Raša

    24. jun 2014 | 12:55

    Dobro, to znamo. I? Šta predlažete?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA