UŽAS: Pao zid na tri dečaka u Prokuplju! (FOTO)

Filip Č, Petar Đ. i Jovan S. iz Prokuplja povređeni su kada se na njih obrušio zid koji se nalazi između privatne kuće i crkve Svetog Prokopija

  • 2

Dvanaestogodišnji Filip Č, Petar Đ. i Jovan S. iz Prokuplja su povređeni kada se na njih obrušio zid koji se nalazi između privatne kuće i prokupačke crkve Svetog Prokopija.

Ovom prilikom Filip je zadobio teške telesne povrede, jer mu je betonska gromada pala na nogu, a ostala dva mališana su prošla sa lakšim telesnim povredama.

Kako nam je saopšteno, deca su se igrala žmurke i u jednom trenutku je zid počeo da pada.

Tetka najteže povređenog dečaka Lidija Milosavljević kaže da se deca svake večeri igraju u tom delu, jer ne postoji prostor na kojem se mogu družiti.

Najstrašnije od svega je što se ne zna ko je kriv što se zid obrušio. Vlasnici kuće koji su počeli da grade stepenice i stali kažu da im je crkva zabranila da nastave gradnju i da je ona delimično obrušila zid kada je radila fasadu na crkvenom domu. Ipak niko do nadležnih u crkvi i opštini nije došao da pita šta je sa povređenom decom- kaže ona.

U prokupačkoj crkvi negiraju da su oni obrušili zid.

Tačno je da je pre 40 godina pokrenut spor između crkve i porodice Barbatović koja je počela da gradi stepenice i da je ta gradnja obustavljena. Ipak mi nismo obrušavali zid, a ovih dana ispitaćemo kome zapravo pripada taj prostor i kako je završen sudski spor koji se vodio- kaže protonamesnik prokupačke crkve Nikola Ilić.

Otežavajuća okolnost u trenutku nesreće je i to što je već nedelju dana u Prokuplju isključena ulična rasveta, jer prokupačka Direkcija za urbanizam nije izmirila dugovanje prema Elektrodistribuciji za poslednjih pet meseci, pa se deca igraju u potpunom mraku. Ukupan dug je 10 miliona dinara.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena CG

    24. jun 2014 | 12:55

    Samo da ta djeca budu dobro, a sve ostalo je bez komentara.

  • MarinaNina

    24. jun 2014 | 13:52

    Kao i uvek mora nesto da se desi da bi se resavalo u ovoj Srbiji..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA