NE ODUSTAJE: Policija želi prevlast nad albanskim narko-selom

Samo tokom jučerašnjeg dana policija je pretresom jedne kuće u opštini Lazarat, otkrila tunel u kome je nađeno oko 20 hiljada evra, velika količina droge, raznog oružja i bojeve municije

  • 13

U albanskom mestu Lazarat, koje nosi epitet "fabrika marihuane", u toku je višednevni obračun policije i narko-dilera s ciljem da to mesto, u kojem je do sada uništeno 133.419 stabala i izdanaka marihuane, preko 46 tona i 150.565 kg kanabisa, stavi pod svoju kontrolu.

Samo tokom jučerašnjeg dana policija je pretresom jedne kuće u selu Kordoc, u opštini Lazarat, otkrila tunel u kome je nađeno 26 miliona 480 hiljada leka (oko 20 hiljada evra).

Osim velike količine droge policija je tokom operacije u Lazaratu pronašla i znatnu količinu raznog oružja i bojeve municije.

- Tokom uništavanja droge na terenu policija je maksimalno oprezna pošto su zabeleženi slučajevi kada je eksploziv bio sakriven u drogu - navodi se u policijskom saopštenju, preneli su albanski mediji.

U kući u blizini Lazareta, kako se navodi, nađeno je osam paketa heroina, pet laboratorija od kojih su dve za preradu i pakovanje marihuane i tri za preradu ulja hašiša, dva inkubatora sa 27 lampi za grejanje (za uzgoj rasada).

Pronađena je značajna količina municije i oružja: 236 pušaka i automata, osam pištolja, dve snajperske puške, jedan protivavionski mitraljez, 15 mitraljeza, tri protivtenkovske granate, jedan minobacač i četiri zolje, dve kolekcionarske puške, kao i 12 lovačkih pušaka.

Takođe, je zaplenjena i značajna količina municije: 100.993 metaka raznog kalibra, 237 kalupa tritola, 147 bombi i jedna kompletna kutija bombi, 44 zolje, 153 redenika za metke, preko 250 elektronskih upaljača.

Zaplenjeno je, a naknadno će biti i pregledano 34 vozila sa oružjem i kanabisom u kabini, dva kombija i jedan automobil sa drogom, 30 registarskih tablica, osam presa za marihuanu, devet kalupa za presu, 18 makaza za sečenje kanabisa i dve vakum mašine za pakovanje.

Zaplenjeno je, kako se navodi, i više kompleta raznih dokumenata, policijske uniforme, maska, multifunkcionalni policijski prsluk, termalni dvogled i velika količina metaka.

Policija je saopštila da se akcija čišćenja terena od droge u Lazaratu i okolini nastavlja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seljak

    24. jun 2014 | 15:25

    Fino neko selo.

  • Лорд Пера

    24. jun 2014 | 15:59

    Па ми имамо Велики Трновац. Ал наша полиција несме тамо ни да примирише.

  • Laki

    24. jun 2014 | 16:02

    Ovo je Grom a ne onaj nas za mazanje ociju....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA