MAFIJAŠKI OBRAČUN: U centru Beograda ga oteli, pretukli i tri puta mu pucali u glavu!

Šef beogradskog UKP Nebojša Marković izneo šokantne pojedinosti sinoćnjih pucnjava u Beogradu, koje po brutalnosti podsećaju na holivudske akcione filmove

  • 10
Policijski uviđaj Foto-ilustracija: sxc.hu/djayo, morczyk, Telegraf

Beogradska policija identifikovala je učesnike dve pucnjave - na Vračaru i na Bežanijskoj kosi - i intezivno radi na njihovom privođenju, izjavio je danas šef beogradskog UKP Nebojša Marković.

On je rekao Tanjugu da su juče oko 16 sati u Ulici generala Horvatovića dve nepoznate osobe istrčale iz automobila i potom, uz pomoć treće osobe strpale u auto Željka Mitrovića (31).

- Tokom daljeg vršenja uviđaja zaključeno je da je Mitrović najverovatnije pokušao da napusti auto, odnosno razbio je staklo i sa zadnjeg sedišta izašao iz automobila - rekao je Marković.

Na osnovu uviđaja zaključeno je Mitrović nije uspeo da pobegne i da su ga otmičari savladali i ponovo ubacili u automobil čiji vozac je otišao u Đerdapsku ulicu.

Marković je naveo i da je Mitrović pronađen u Đerdapskoj ulici između brojeva 22 i 26 odakle ga je Hitna pomoć prevezla u Urgentni centar gde je, po izveštajima lekara živ, ali je u stanju kome.

On je naveo i da su identifikovani svi izvršioci tog krivičnog dela, da su svi "iz grupacija koje se bave trgovinom opojnih drogama", a da je Mitrović bio na izdražavanju kazne iz istog razloga.

- Ceo ovaj događaj se desio, po svemu onom što smo utvrdili na licu mesta, iz razloga nekog dugovanja ili prebijanja računa - rekao je Marković dodavši da je Mitrović pretučen pa upucan.

Prema njegovim rečima, policija u interesu istrage ne može da saopšti imena, ali "neka lica koja se već privode tako da intenzivno nastavljamo rad".

Marković je izrazio nadu se da će već u toku dana "imati neke realne pokazatelje za razrešenje slučaja".

- Što se tiče druge situacije na Bežanijskoj kosi, u Ulici Partizanske avijacije kada je upucan Marko Janković (30), policija i tu intezivno radi na otkirvanju izvršioca -  rekao je Marković.

On je naveo da je Janković upucan je u predelu butina i cevanica i da je jedan projektil završio u predelu bubrerga i da ga je drug odmah prevezao u bolnicu na Bežanijskoj kosi.

- Nismo imali priliku da razgovaramo s njima, ali smo sve odradili na licu mesta u cilju identifikacije napadača - rekao je je šef beogradskog UKP.

Marković je naveo i da je protiv Jankovića podneto 17 krivičnih prijava" za raznorazna krivična dela tako da tu postoje i raznorazni motivi".

Prema njegovim rečima, policija uprava završava istragu da bi utvrdila motiv napada, a intenzivno se radi i na rasvetljavanju tog krivičnog dela.

Marković se osvrnuo i na nedavnu pucnjavu ispred hotela "Srbija" kada niko nije povređen, istakvaši da su "vinovnici identifikovani i intenzivno se radi na njihovom pronalasku"

- Osoba prema kojoj je pucano nije povređena - rekao je on dodavši da po policijskim saznanjima u tom slučaju se radilo o sukobu zbog neraščisćenih računa oko preprodaje droge.

Marković ističe i da "to nisu posebni narko dileri, već je to populacija koja distribuira vrlo male količine marihuane, heroina... i gde dolazi do, dugovanja i sukoba tih kriminalnih grupica iz raznoraznih razloga".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zemunac

    24. jun 2014 | 17:56

    Zaista se bolje živi od kako su žuti otišli. Samo da ova vlast potraje, ima baš svi pod krušku da stanemo, ako ne računamo krimose.

  • zoran

    24. jun 2014 | 17:59

    ovakve kauboje treba osudjivati na dozivotne 3 robije i poslati ih na tezak fiicki rad od jutra do sutra kao i svakog dilera.. ili ih u toku hapsenja pri najmanjem otporu likvidirati bez ikakve milosti, bas kao sto je ni oni nemaju

  • mati

    24. jun 2014 | 17:58

    Koliko STE zla naneli i vreme je da se sami "jedete"!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA