Obrenovčani tuže osiguranja zbog neisplaćivanja štete?

Tužbe će najverovatnije biti podnete protiv Dunav osiguranja, Delta đenerali i Unika osiguranja, a jedina kompanija koja je isplatila svoje osiguranike je Triglav

  • 16

Obrenovčani će tužiti osiguravajuća društva koja nisu isplatila novac onima koji su osigurali lokale i stambene objekte, a uništeni su u poplavama.

Kako nezvanično saznaje "Danas", tužbe će biti podnete protiv Dunav osiguranja, Delta đenerali i Unika, a jedina kompanija koja je isplatila svoje osiguranike je Triglav osiguranje.

Sa druge strane, u Dunav osiguranju kažu za ovaj list da su građani izmanipulisani i da veoma mali broj njih ima osiguranje od poplava, koje se dodatno plaća i ne spada u osnovni paket imovinskog osiguranja.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković apelovao je pre dve sedmice na osiguravajuća društva da isplate premije građanima koji su osigurali lokale i stambene objekte od poplava, ali većina, kako kaže, to nije učinila.

- Osiguranje od poplava nije u osnovnom paketu imovinskog osiguranja. Broj onih koji imaju tu polisu meri se u promilima. Nemamo informaciju da neki naš osiguranik nije isplaćen na osnovu polise o poplavama. Neko je očigledno izmanipulisao Obrenovčane, koji misle da imaju pravo da dobiju premiju na nešto na šta nisu ni osigurani - kažu u Dunav osiguranju.

Osim ovih problema, život u Obrenovcu se vraća u normalu, a opštinske popisne komisije i dalje na terenu procenjuju štetu. Tačan iznos štete trebalo bi da bude utvrđen polovinom maja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    25. jun 2014 | 08:08

    I ja sam proslu zimu imao problem sa osiguranjem winerstade.. Kuca je bila osigurana od svih vidova nesrecnih dogadjaja ali kad se desio pozar oni su nasli razlog da neplate. To su sve prevaranti i lopovi. Kad treba da das i da potpises najbolji si.. a kad treba da plate nema sanse bez tuzbe.. samo ih tuzite

  • O3

    25. jun 2014 | 06:52

    ...zato su podigli 45% osnovno osiguranje za vozila! Ko im to dozvoljava? Kad treba da se nešto naplati od osiguranja onda je to Sizifov posao. Masovan bojkot svih firmi koje su izmanipulisale narod!

  • Stidljiv

    25. jun 2014 | 08:15

    E to sad su ta sitna slova na ugovoru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA