Ko ne štiti gejeve platiće cenu!

- Nije mi važno kojoj kulturi pripadate... Nehumanost je nehumanost... Predrasuda je predrasuda - kaže potpredsednik SAD-a

  • 45

Potpredsednik SAD Džozef Bajden ocenio je da je zaštita homoseksualaca definicija civilizovane države i da mora da bude deo njene kulture i društvene tradicije.

Bajden je na skupu posvećenom pravima homoseksualaca juče u Vašingtonu rekao da je predsednik SAD Barak Obama tražio da se učini sve kako bi bila unapređena prava lezbijki, gejeva, biseksualaca i transeksualaca širom sveta.

- Nije mi važno kojoj kulturi pripadate... Nehumanost je nehumanost... Predrasuda je predrasuda - rekao je Bajden.

On je rekao da će zemlje koje ne čine napore da zaštite prava seksualnih manjina "platiti cenu" zbog manjka humanosti.

Na skupu je govorila i savetnica za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Suzan Rajs, koja je rekla da je zaštita homoseksualaca od diskriminacije i zlostavljanja u svetu jedan od najvećih izazova po pitanju ljudskih prava s kojim se suočavaju SAD.

Ona je zatražila od boraca za verska i ljudska prava, kao i pobornika zdravstvene zaštite obolelih od side da obrazuju jedinstveni front za okončavanje globalne diskriminacije LBGT zajednice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    25. jun 2014 | 10:01

    Diskusiju da suzimo, ili da se - guzimo?... (Amerika, zemlja ljudskih prava, od dobrote, zabole me - glava.)...

  • LXXXIV

    25. jun 2014 | 09:58

    Ко је бајден да наређује свету?Изгледа да је САД администрација стварно "откачила"?Тако се не разговара ни у дечјем вртићу!Они постају озбиљна глобусна опасност.Народи Света уједините се против НАПАСТИ!

  • toplistanadrealista

    25. jun 2014 | 09:31

    Hajde evropski robovi, javite se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA