MERKEL: Nove sankcije Rusiji ako se ne smiri situacija u Ukrajini

- Napredak je spor... Diplomatska rešenja su uvek poželjna, ali ako ništa drugo ne funkcioniše, sankcije mogu da budu vraćene na dnevni red - izjavila je Merkelova

  • 9

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da bi nove sankcije Rusiji mogle da se ponovo nađu na dnevnom redu ukoliko napredak na stabilizaciji situacije u Ukrajini ne bude brži.

Merkelova je u obraćanju donjem domu Bundestaga, pozdravila poziv ukrajinskog predsednika Petra Porošenka za unilateralnim prekidom vatre na istoku te zemlje, a potez ruskog predsednika Vladimira Putina da se odrekne prava na vojnu intervenciju kao "psihološki značajan".

Merkel je, međutim, rekla da uprkos prekidu vatre i dalje ima žrtava među ukrajinskim vojnicima.

- Napredak je spor... Diplomatska rešenja su uvek poželjna, ali ako ništa drugo ne funkcioniše, sankcije mogu da budu vraćene na dnevni red - dodala je Merkelova, a preneo Rojters.

Kada je reč o Iraku, Mekelova je rekla da iračka vlada nije uspela u periodu od više godina da uključi stavove svih grupa u zemlji i da se na nju sada mora izvršiti pritisak da to učini.

- Potrebna nam je vlada u Iraku koja obuhvata sve delove populacije. Godinama se ovo nije dešavalo i zbog toga je potrebno podići pritisak - istakla je Merkelova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodoljub

    25. jun 2014 | 11:39

    Ako gospodja Merkel zaista zeli da se situacija smiri, treba da savetuje Kijev-NATO da ne salju i dalje vojne trupe na istok. To ne stvara utisak o nameri za smirivanje stanja, vec izaziva strah i potrebu da se jos vise zostri situacija.

  • Opet dobro

    25. jun 2014 | 11:48

    Kad se nacrtaju brkovi merkelovoj original hitler

  • DD

    25. jun 2014 | 12:11

    I SMIRITE VAŠE STRASTI. UKRAJINA NE MOŽE U NATO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA