Tornado protutnjao kroz Belu Palanku, zbrisao selo kod Lazarevca za tri minuta! (FOTO) (VIDEO)

Kroz selo Šopić kod Lazarevca danas u popodnevnim satima, protutnjala je jaka oluja koja je nosila je krovove sa kuća, a tornado se prema priči meštana pojavio i u Beloj Palanci

  • 19

Nakon velikog nevremena koje je zadesilo Topolu i Aranđelovac, selo Šopić kod Lazarevca oko 19 sati pogodila je nezapamćena oluja, a kako meštani pričaju, u Beloj Palanci pojavio se i tornado

Nevreme koje je pogodilo Beograd, kasnije se premestilo u druge krajeve Srbije. Tako je jak vetar koji je duvao u selima kod Lazarevca nosio krovove sa kuća, pa su mnogi meštani ostali bez krova nad glavom.

- Sine, nema ko da mi pomogne. Ja sam ovde sama, a jasen mi je uništio potpuno kuću. Polomljeni su mi prozori, voda mi je pokvasila sve stvari, ne znam gde ću noćas da spavam - priča kroz suze baka Lenku Pavlović za "Alo!".

Oluja je u Šopiću iščupala je strujne stubove, a stotine metara kablova leže na putu. Žestoko su pogođena i sela Burovo, Dren i Rudovci.

Nešto slabiji vetar je u centru Lazarevca polomio drveće, ali još uvek nema podataka o pričinjenoj šteti i broju povređenih.

Na magistrali je vetar podigao šleper pun keramičkih pločica i prevrnuo ga putu, pa je izazvao zastoj na putu.

- Nikada u životu ništa tako nisam osetio. Kada sam osetio snagu vetra, zaustavio sam kamion, ali je drvo probilo šoferšajbnu. Posle nekoliko sekundi, vetar je podigao kamion i prevrnuo ga. Nisam se nikada tako nisam uplašio. Bilo je kao na filmu. Sve je trajalo ne više od tri minuta. Sreća je što nisam povređen - priča vozač prevrnutog vozila za "Alo".

Belu Palanku je, sudeći prema snimcima koji su se pojavili na Jutjubu zadesio i pravi tornado. Oluja je bila izuzetno jaka, a stanovnci navode da je ovakva katastrofa nezapamćena u njihovom kraju.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • belimondo

    26. jun 2014 | 00:16

    HARP bese teorija zavere?? Fali nam jos samo Alisa vec jesmo zemlja cuda..

  • Ljvn

    25. jun 2014 | 23:43

    Kada je moje selo prosle godine zadesio tornado niko nije verovao, eto, dokazi se šire, šta li će nas sve još zahvatiti...

  • Vlada

    25. jun 2014 | 22:48

    Ovo. E da bude od sad dobro jutro. Sve se izopacilo. Prvo ljudi pa sada i vreme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA