Kineski milioner nahranio stotine beskućnika!

Magnat Čen Guangbiao priredio je specijalitete od tune, govedine i egzotičnog voća za oko 250 stanara prihvatilišta na Mehnetnu

  • 10

Kineski tajkun poznat po ekscentričnom ponašanju, priredio je svečan i bogat ručak za više stotina Njujorčana beskućnika u jednom restoranu u Central Parku.

Magnat Čen Guangbiao, koji je bogatstvo stekao baveći se poslovima reciklaže, izabrao je za jelovnik specijalitete od tune, govedine i egzotičnog voća što je naišlo na oduševljenje oko 250 stanara prihvatilišta na Mehnetnu, najstarijeg u Americi.

Gostima je otpevao i otpevao poznatu pesmu "Mi smo svet" (We are the World) i obećao da će donirati 300 dolara po učesniku u dobrotvorne svrhe, prenosi AP.

Dvadesetak kelnera volontera nosilo je zelene uniforme slične onima koje nose pripadnici kineske vojske. Sam Čen je rekao da mu je želja da opovrgne ustaljenu sliku o bogatim Kinezima koji troše novac uglavnom na luksuz.

- Ja nisam rođen u bogatoj porodici ili porodici u kojoj je bilo državnih zvaničnika. Kad sam imao četiri godine, brat i sestra su mi umrli od gladi. Uspeh sam postigao zahvaljujući teškom radu i motivaciji - rekao je Čen u intervjuu za mrežu CBS (Si-Bi-ES).

Bogatstvo ovog Kineza procenjuje se na 750 miliona dolara. Današnji ručak najavio je preko američkih listova "Tajms" i "Vol strit džurnal" gde je objavio da poziva hiljadu "siromašnih Amerikanaca".

Kako piše agencija AP, Čen se u javnosti smatra ekscentrikom zbog svojih ponekad teatralnih nastupa. U utorak je u Njujorku delio novčanice od sto dolara svakom prolazniku koji je izgledao kao da mu treba novac.

A u poslovnom svetu poznat je po vizitkartama na kojima na engleskom jeziku piše: "najharizmatičniji kineski filantrop".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila2

    26. jun 2014 | 05:50

    Bravo za gospodina!! Kad ima deli sa onima koji nemaju, a ne kao oni koji imaju pa uzimaju od onih koji nemaju ili zaradjuju na njihovoj muci...Npr nasha divna gospoda politichari!

  • pancevac

    26. jun 2014 | 01:14

    Svaka cast.

  • c19

    26. jun 2014 | 02:00

    Dzaba ti sve pare sveta, ako s njima ne mozes da ucinis nista dobro. Svaka cast za ovog coveka:)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA