Skinuli se za bezbednost u saobraćaju

Biciklisti bez odeće već sedmu godinu zaredom protestuju u Peruu tražeći poboljšanje mera zaštite u saobraćaju

  • 1

Oko 300 potpuno nagih biciklista provozalo se kroz centar peruanske prestonice Lime  u okviru protesta koji organizuju sedam godina zaredom, kako bi skrenuli pažnju na loše bezbednosne uslove u saobraćaju i zahtevali mere za zaštitu biciklista.

Organizator skupa Oktavio Segara rekao je da biciklisti protestuju bez ikakve odeće na sebi kako bi pokazali da je telo ono sa čim izlaze na ulice i da nemaju automobil koji bi ih zaštitio.

Biciklisti u Limi u okviru inicijative "Sikloaksion" slične proteste organizuju od 2006. godine, privlačeći veliku medijsku pažnju.

Prema zvaničnim podacima, u Peruu je prošle godine u saobraćajnim nesrećama poginulo 2.830 ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Felipe

    10. oktobar 2013 | 22:10

    Vladane,Baš si me prijatno idienazno svojim opisom porodičnog putovanja u Amsterdam. Ćerka ti je kao bombona. Imaš još dve-tri godine da je vodaš okolo po svetu, jer dolazi na tapet tekst iz NG. Moje roditeljsko iskustvo iz puberteta mojih kćerki je blam je ići sa raditeljem na ulici, a sa oba neopisivi . No sada 20 godina kasnije sa njima idem i na koncert ZAZ!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA