MIR NA VIDIKU: Separatisti u Ukrajini najavili učešće u pregovorima

- Postignut je dogovor da runda pregovora bude održana 27. juna u Donjecku - rekao je Andrej Purgin, član rukovodstva samoproglašene Narodne Republike Donjeck

  • 3

Proruski separatisti u Ukrajini pristali su da učestvuju u sutrašnjim mirovnim pregovorima o okončanju sukoba u uskrajinskim istočnim oblastima, objavila je danas agencija Interfaks.

- Postignut je dogovor da runda pregovora bude održana 27. juna u Donjecku - rekao je Andrej Purgin, član rukovodstva samoproglašene Narodne Republike Donjeck, preneo je Rojters.

Učešće u trilateralnim pregovorima između Rusije, Ukrajine i Organizacije za evropsku bezbednost i sardnju (OEBS), najavili su predstavnici snaga samoodbrane u regionima Donjeck i Lugansk, potvrdio je ukrajinski predsednik Petro Porošenko u govoru u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

- Pre pola sata dobio sam potvrdu da su separatisti pokazali interesovanje za učestvovanje u pregovorima - rekao je Porošenko.

Porošenko je dodao da će, ako na sutrašnjim pregovorima ključni elementi mirovnog plana budu odbačeni, Kijev doneti "jednu veoma važnu odluku".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    26. jun 2014 | 17:38

    NORMALNO JE PREGOVARATI. IMAJU DOBRE POZICIJE

  • Hm

    26. jun 2014 | 15:03

    Pa ako oni odustanu i ne otcepe ništa kako onda da se srbi nadaju za RS!

  • jagodinac

    26. jun 2014 | 19:17

    Slede je predaja oruzhja snagama UN i stvaranje zasticenih zona . Zatim nekakav plan Z-5 uz garamcije UN. Posle godinu ili dve kada NATO opremi Kijev sa oruzjem i logistikom sledi ukrajinska verzija etnichkog cischenja. Do tada Putin je skinut sa vlasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA