Hrvatski Agrokor kupio Merkator!

Prodajni konzorcijum većinskih deoničara Mercatora sklopio je s Agrokorom sporazum o prodaji 53 odsto Mercatorovih deonica do 30. juna ove godine, po ceni 86 evra za deonicu

  • 24

Prodajni konzorcijum deoničara Mercatora prodao je 53 odsto Mercatorovih deonica Agrokoru, objavila je  slovenačka novinska agencija STA

Prodajni konzorcijum većinskih deoničara Mercatora sklopio je s Agrokorom sporazum o prodaji 53 odsto Mercatorovih deonica do 30. juna ove godine, po ceni 86 evra za deonicu, piše Jutarnji list.

Poslednjih nedelja povećani su pritisci pojedinih političkih i drugih krugova da se ugovor ne realizuje. NLB kao banka u 100% vlasništvu države ima oko 10 odsto Mercatorovih deonica.

Najglasniji protivnici prodaje poslednjih dana bili su ministri Dejan Židan i Metod Dragonja. Namerom Agrokora da preuzme slovenački Mercator početkom se nedelje na temelju anonimne prijave počela baviti slovenačka policija, a mišljenja u vladinim krugovima o realizaciji toga velikog posla su podeljena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Croatofob

    26. jun 2014 | 15:06

    Štrajkaju slovenci,protive se,plaču ali krupni je to kapital koji se širi i dobro da je baš hrvatski!

  • Hm

    26. jun 2014 | 15:01

    Nevjerojatno da hrvatska ima jednu od najvećih tvrtki u ovom djelu europe a svi oni ljubomorni neka samo crknu!

  • ANTE BAN

    26. jun 2014 | 15:53

    Teški su ovi Slovenci, teški i preteški! Ne samo u ovome "predmetu", nego i u drugim,npr "Savudrijskoj vali(Piranskom zaljevu), Svetoj Geri, Ljubljanskoj banci,sukcesiji, itd. Ipak- upornost g-dje Lj. Puljić se isoplatila. Čestitam!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA