Odbornici u Vranju nisu primili platu osam meseci

Opozicija optužuje vlast da ima novca za službena putovanja, glamuroznu osmomartovsku zabavu, a nema za skromne poslaničke plate od 5.000 dinara

  • 0

Svih 65 odbornika Skupštine grada Vranja mesečne plate u iznosu od 5.000 dinara nisu primili već osam meseci, pa im vranjanski parlament po tom osnovu duguje tri miliona dinara.

Predsednik gradskog parlamenta Slobodan Stamenković potvrdio je da Skupština grada Vranje "u ovom trenutku odbornicima duguje osam mesečnih plata, što je negde oko tri miliona dinara", i dodao da to "nije mala suma".

Šef opozicione odborničke grupe radikala Predrag Stojković smatra da za ovakvo ponašanje najodgovornijih ljudi Skupštine grada nema opravdanja.

- Šta sve nismo poslednjih dana pročitali i čuli o Vranju. Ispada da Grad Vranje, koji je evropska prestonica za donatore, nema para da isplati jadne plate odbornicima od svega 5.000 dinara. Ima li veće sramote od toga - pita se Stojković.

Odbornici Skupštine grada Vranje u ovom sazivu sastali su se poslednji put pre pet dana i više se neće sastajati jer im je istekao mandat.

Šef odborničke grupe DSS Dejan Stanojević revoltiran je podacima da Grad ima para za, kako kaže, dnevnice, službena putovanja čelnika vlasti, za glamuroznu osmomartovsku zabavu, a nema za skromne nadoknade odbornicima.

- Ovakva situacija sa dnevnicama se ne događa prvi put, a mi naš odbor finansiramo baš tim parama. Odlučili smo zato da ono što nam pripada potražimo sudskim putem, kada već ne može drugačije - rekao je Stanojević .

Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić kaže da "nekakav dug postoji", da ne zna o kojem iznosu je reč, ali da Grad neće ostati dužan odbornicima.

- Učinićemo sve da dugovanja prema odbornicima budu isplaćena do kraja mandata ove Skupštine - kratko je kazao Stojčić.

(Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA