Džulijan Asanž postaje maneken!

Nastup na Nedelji mode u Londonu, koja će biti održana u septembru neće značiti i izlaganje opasnosti od hapšenja pošto osnivač Vikiliksa neće napuštati Ambasadu Ekvadora

  • 1

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž (42) oprobaće se u ulozi manekena i promovisaće kolekciju Bena Vestvuda (51), sina legendarne modne dizajnerke Vivijen Vestvud. Nastup na modnom događaju neće značiti i izlaganje opasnosti od hapšenja pošto Asanž neće napuštati Ambasadu Ekvadora.

Manifestacija će biti održana u samoj ambasadi, koja se nalazi preko puta robne kuće “Harods”. Asanžu na pisti će se pridružiti šest manekena.

Kreacije Vestvuda inspirisane su kostimima koje je glumac Klint Istvud nosio u špageti-vesternima, a revija će biti propraćena muzikom iz filma “Dobar, loš, zao”.

- Hteo sam da skrenem pažnju na tešku situaciju u kojoj se nalazi Džulijan Asanž. Zadesila ga je velika nepravda - izjavio je Vestvud i dodao da je njegova kolekcija delom inspirisana i Asanžovim ležerno vojničkim modnim stilom.

Učešće na Nedelji mode u Londonu, koja će biti održana u septembru, možda je najdrskiji potez Australijanca koji je u Švedskoj optužen za silovanje, zbog čega je ova zemlja zatražila njegovo izručenje, navode britanski mediji.

Asanž već dve godine živi u ambasadi Ekvadora u skučenom prostoru. Najviše mu nedostaje porodica koju nije video četiri godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veste

    27. jun 2014 | 10:56

    Svaka cast ! Ideja sjajna a on je licnost broj 1 novog doba. Da li je to sloboda medija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA