SUNCE, KIŠA, GRMLJAVINA: I naredne nedelje nestabilno vreme!

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, u nedelju biti pretežno sunčano i toplo vreme, uz pojačani južni i jugoistočni vetar. Najviša temperatura vazduha u većini mesta iznosiće od 30 do 32 stepena

  • 3

U Srbiji će i u naradnih sedam dana biti nestabilno vreme. Smenjivaće se sunce, kiša i grmljavina.

Danas će posle podne u planinskim predelima mogući su pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab, promenljivog pravca. Najviša dnevna temperatura od 24 stepena do 28 stepeni, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Sutra će biti jutro vedro, u kotlinama i dolinama sa kratkotrajnom maglom, tokom dana sunčano i toplo. Duvaće slab do umeren, na jugu Banata krajem dana i pojačan jugoistočni vetar. Minimalna temperatura od 10 do 16°C, maksimalna dnevna od 26 do 30°C.

U nedelju sunčano i još toplije, u košavskom području duvaće umeren do jak jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura i do 33°C. U ponedeljak pre podne i sredinom dana u severnim i zapadnim, a posle podne i u ostalim predelima prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a ponegde se očekuju i lokalne grmljavinske nepogode. Samo na jugu tokom celog dana sunčano. Od utorka sunčano i toplo.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 5. jula, u nedelju biti pretežno sunčano i toplo vreme, uz pojačani južni i jugoistočni vetar. Najviša temperatura vazduha u većini mesta iznosiće od 30 do 32 stepena.

U ponedeljak pre podne u severnim i zapadnim, a posle podne, uveče i noću u ostalim krajevima, očekuje se naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom pojacanim severozapadnim vetrom i padom temperature vazduha.

U utorak ujutru očekuje se ponegde kratkotrajna kiša, a tokom dana pretežno sunčano vreme. U sredu i četvrtak biće pretežno sunčano i toplo vreme.

U četvrtak uveče i tokom noći biće promenljivo s pljuskovima i grmljavinom, a u petak pretežno sunčano vreme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA