Velika Britanija sve bliže izlasku iz EU!

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da će 2017. godine organizovati referendum da li zemlja želi da ostane ili izađe iz EU, ukoliko naredne godine bude ponovo izabran na parlamentarnim izborima

  • 35

Velika Britanija je sve bliža izlasku iz EU nakon što je Žan-Klod Junker izabran za predsednika Evropske komisije, ocenjuje danas britanska štampa. Javnost je međutim podeljena po pitanju ko snosi krivicu, britanski premijer Dejvid Kameron ili EU.

Kameron je rekao da će 2017. godine organizovati referendum da li zemlja želi da ostane ili izađe iz EU, ukoliko naredne godine bude ponovo izabran na parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji. Tajms na naslovoj strani piše da je "Velika Britanija sve bliža izlasku iz EU".

- Zemlja se sada nalazi u nekoj izolaciji, ali je Kameron ojačao naš stav pružajući žestok otpor (prema Junkerovoj kandidaturi) -ocenjuje Tajms. Indipendent piše da je Britanije juče doživela "poraz i katastrofu" i dodaje da "izolacija Britanije ne treba da predstavlja argument u korist EU".

Fajnenšel tajms ocenio je da je sada "opasan trenutak za odnose između Britanije i EU", i dodao da postoji mogućnost da država izađe iz EU.

Kameron je vodio pravu bitku protiv Junkerove kandidature za predsednika Evropske komisije, smatrajući da je on "čovek prošlosti" i "pogrešna osoba" za tu funkciju.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    28. jun 2014 | 13:03

    HAJDE VEĆ JEDNOM DA KRENE RUŠENJE EU. NAVALITE

  • ЛанеБг

    28. jun 2014 | 13:02

    И није вам ту место, хвала Богу ако изађете!!!

  • mihailovic

    28. jun 2014 | 17:15

    Licno NISAM ZA EU PROJEKAT !!! ZASTO ??? 1/ Male nacije gube VLAST NAD SVOJOM DRZAVOM identitet,svoju drzavu,svoju kulruru bukvalnp SVOJA DRZAVA NESTAJE SA VREMENOM I BIVAS GOST U SVOJOJ ZEMLJI JER CE TI BITI VOJNO OKUPIRANA POD PLASTOM NATO BAZA ILI "EU BEZBEDNOSTI"! 2/ RUSIJA NIJE U EU znaci da EU je neprijateljski usmerena prema Rusiji to NAJBOLJE VIDIMO RAT U UKRAJINI GDE EU UVODI FASIZAM U UKRAJINI A GDE JE VECINSKO UKRAJINSKO STANOVNISTVO RUSKOG POREKLA DIVLJAC ZA ISTREBLJNJE SAMO ZATO STO NECE EU I STO VOLE SVOJE RUSKO POREKLO I RUSIJU 3/ UK Je neophodan kao clan EU da bi POLITICKI NEUTRALISAO NARASTAJUCI FASIZAM U EVROPI JER NEZABORAVIMO DA JE UK JEDINI BIO DEO EVROPE GDE NIJE KROCILA HITLEROVA NACISTICKA VOJSKA,CELA EVROPA JE BILA OKUPIRANA UK NIJE ! MI DANAS JASNO VIDIMO DA SE PONOVO JAVLJAJU "STARI SAVEZNICI I PRIJATELJI NACIZMA IZ 2 SVETSKOG RATA" GAVRILO PRINCIP JE ZA SRBIJU HEROJ ZA HRVATSKU I BOSNU TERORISTA SRBIJA JE I U NACISTICKOJ EVROPI IZ 2 SVETSKOG RATA BILA TERITORIJALNO KOMADANA A I SAD OD 1999 A JOS TRAJE VOJNA OKUPACIJA AGRESORA NAD JUZNOM SRBIJOM KOSOVO I METOHIJE ONAJ KO JE PRIJATELJ RUSIJE JE NEPRIJATELJ EU I DA NE NABRAJAM RAZLIKA JE OVAJ PUT STO AKO DODJE DO 3 SVETSKOG RATA SVET CE NESTATI ILI SE VRATITI U KAMENO DOBA DAKLE JAKO JE VAZNO DA UK BUDE DEO TE EU A LICNO BIH VOLIO DA SE EU RASPADNE I DA SVAKA DRZAVA VODI SVOJU NACIONALNU POLITIKU I SAMOSTALNOST JER SLOBODA JE VREDNIJA OD SVEGA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA