LISIČJI JARAK: Pilot zakucao avion na nos!

Dva leta su prošla bez problema, da bi po dodiru i kasnijem protrčavanju u trećem letu, iz za sada još neutvrđenih razloga, avion završio na nosu

  • 6

Avion PZL M18 Dromader učestvovao je u lakšem incidentu prošlog četvrtka na aerodromu Lisičji Jarak. Pilot je na preobuci tokom protrčavanja iz za sada neutvrđenih razloga oštetio elisu aviona. Povređenih nije bilo.

Kako Tango Six saznaje, u pitanju je bila preobuka pilota na ovaj tip aviona za koju je bilo planirano pet školskih krugova. Dva leta su prošla bez problema, da bi po dodiru i kasnijem protrčavanju u trećem letu, iz za sada još neutvrđenih razloga, avion završio na nosu. Tom prilikom oštećena je elisa letelice, pilot je ostao nepovređen.

Kako saznajemo “November Golfu” će pored elise najverovatnije biti zamenjen i motor kao rezultat ovog incidenta. Budući da se akcije Privredne avijacije na zaprašivanju komaraca nastavljaju očekuje se da će zamena trajati nekoliko dana i da će se avion vratiti u flotu (koja broji 12 aviona) već sledeće nedelje.

(Telegraf.rs / Izvor: tangosix.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA