NOVO LEGALNO LUDILO: Sport opasniji od pejntbola koji je zaludeo Srbe! (FOTO)

Oružja koja se koriste u borbi su verne replike realnih oružja, jednaka su po dimenzijama, detaljima i skoro iste težine. Proizvođači opreme nude replike gotovo svih poznatih pušaka i pištolja, koji se mogu i nadograditi dodatnom opremom kao što su optike, laseri ili lampe. Većina replika ima mogućnost rafalnog pucanja, sa brzinom ispaljivanja od 600-1200 kuglica u minuti

  • 95

Igra "Airsoft" (ersoft) koja neodoljivo podseća na popularnu igru "pejntbol", ali koja se razlikuje pre svega po oružju koji igrači koriste, u poslednje vreme je dobila brojne poklonike i u našoj zemlji, pa sve više mladih ljudi praktikuje ovu dinamičnu zabavu.

Ova igra se sastoji iz takmičenja u kome učesnici eliminišu suparnike gađajući ih plastičnim kuglicama iz replika modernog oružja. Igrači zbog svoje bezbednosti obavezno moraju da nose zaštitne naočare ili maske a pobednik u takmičenju je ekipa čiji članovi ostanu na terenu nepogođeni.

Ersoft je nastao u Japanu gde se je razvio kao zabavna timska igra. Ubrzo je postao popularan i u SAD, a zatim i u ostatku sveta. Igrači kažu da je ova igra popularna zbog svoje realističnosti, sigurnosti i pristupačnosti.

Oružja koja se koriste u borbi su verne replike realnih oružja, jednaka su po dimenzijama, detaljima i skoro iste težine. Proizvođači opreme nude replike gotovo svih poznatih pušaka i pištolja, koji se mogu i nadograditi dodatnom opremom kao što su optike, laseri ili lampe. Većina replika pušaka ima mogućnost rafalnog pucanja, sa brzinom ispaljivanja od 600-1200 kuglica u minuti.

Svaki igrač mora da poštuje ta pravila ukoliko želi da igra sa klubovima iz Srbije. Osobe koje žele da igraju "Ersoft" moraju da imaju preko 18 godina.

Ilija Bajić, jedan od pionira Ersofta, navodi da je ovo mlada disciplina koja će svoj procvat tek doživeti u našoj zemlji.

- Osnovali smo savez u martu, i on trenutno broji 200 članova, a u našoj zemlji se ukupno ersoftom bavi oko 400, 500 mladih ljudi. Pozivam sve koji vole avanturu da se oprobaju u njemu. Iako možda opasno izgleda, procenat povreda je izuzetno mali, manji nego u fudbalu - ističe on.

Ukoliko želite da saznate više o ersoftu, možete to uraditi ovde!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Proka

    30. jun 2014 | 22:38

    Bili smo u vojsci,gomila je bila na ratistu! Ovo je sport i druzenje nemas potrebe da pljujete po necemu sto je zabava,sport i druzenje. Kada dozivite cari ovog sporta onda pisite komentare o njemu. Da je samo srece da svi se bave nekim sportom umesto da se drogiraju po coskovima....

  • 0.25

    30. jun 2014 | 23:39

    Dodjem ovde,vidim da se konacno nesto prica o airsoftu i kod nas,pogledam komentare i ne mogu da verujem da nekome moze da smeta sto se neko zabavlja na ovaj naci.

  • MilanChe

    30. jun 2014 | 22:34

    Hvala redakciji Telegrafa na odličnom tekstu! Fotke koje su prikazane su sa Airsoft susreta pod nazivom "OP Pablo" nedavno održanog u Smederevu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA