Pogledajte akciju hapšenja prevaranata koji su zarađivali na poplavama (VIDEO)

U sklopu policijske akcije u BIH, uhapšene su četiri osobe koje su iskoristile stanje prirodne nesreće, kako bi falsifikovali i sačinjavali lažnu dokumentaciju kako bi prikazali veću štetu, a sve sa ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi

  • 10

Policijski službenici bosanskohercegovačke Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su sinoć akciju kodnog naziva "Sailor", koja se izvodi na području Banjeluke i Mostara.

U saopštenju SIPA se navodi da su u sklopu te akcije do sada slobode lišene četiri osobe M.M, Ž.Ð, D.T. i D.M. zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim delima utaje poreza ili prevara, carinska prevara, protivzakonito posedovanje i zloupotreba položaja ili ovlašćenja.

Te osobe sumnjiče se da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, iskoristivši stanje prirodne nesreće u BiH, vršili određene malverzacije prilikom sačinjavanja listi o oštećenju robe u pojedinim firmama, tako što su falsifikovali i sačinjavali lažnu dokumentaciju kako bi prikazali veću štetu od stvarne radi izbegavanja plaćanja PDV obaveza, a sve sa ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

U okviru akcije "Sailor" pretreseni su objekti na šest lokacija u cilju pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Pretresi objekata kojima je obuhvaćeno više pravnih osoba nastavljaju se i danas, navela je SIPA.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije SIPA-e u Banjaluci, gđe se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će se, shodno uputstvima nadležnog tužioca Tužilaštva BiH, odlučiti o njihovom daljem statusu.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o rezultatima javnost će biti naknadno informisana, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • foliranti

    30. jun 2014 | 15:14

    A ovi upadaju pod punom ratnom opremom kao da hapse najvećeg teroristu na svetu!Cirkus!!!

  • Li Osvald

    30. jun 2014 | 15:23

    A jel' ovaj desni dr Janković?

  • Aleksandar

    30. jun 2014 | 17:06

    Kako su ovi već ležali kada je milicija ušla

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA