BIH: Tri muslimana optužena za ratni zločin i ubistvo 90 Srba!

Tužilaštvo za ratne zločine u Bosni i Hercegovini podiglo je optužnicu protiv tri muslimana koji se optužuju za ubistva civilnog srpskog stanovništva i ratnih zarobljenika u Trnovi kod Sarajeva, među kojima je bilo i dete koje je rođeno 1990. godine

  • 43

Tužilaštvo BiH podiglo je protiv tri osobe optužnicu zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom u opštini Trnovo, gde je ubijeno 90 Srba.

Tužilac Posebnog odeljenja za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine optužilo je Edhema Godinjaka, Medarisa Šarića i Mirka Bunoza za ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika na širem području opštine Trnovo kod Sarajeva, gde je ubijeno više od 90 osoba srpske nacionalnosti.

Nekadašnjim pripadnicima MUP-a Republike BiH, TO RBiH, Armije RBiH i Hrvatskih oružanih snaga, optužnicom se stavlja na teret učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu sa ciljem višestrukog ubistva civila srpske nacionalnosti, protivpravnog hapšenja i zatvaranja u objektima na području Trnova, paljenja imovine, ubistva i nečovečnog postupanja prema zarobljenim pripadnicima VRS.

Među žrtvama je bilo najviše starih lica (neki i preko 80 godina), veći broj žena, kao i dete rođeno 1990. godine.

Radi se o jednoj od najobimnijih optužnica Tužilaštva BiH u okviru koje je, uz pomoć kolega iz Srbije, predloženo saslušanje oko 140 svedoka i priloženo više od 300 dokaznih materijala, saopštilo je danas srpsko Tužilaštvo za ratne zločine.

Nakon dugotrajne i temeljne istrage u ovom predmetu, prikupljeni su dokazi o pojedinačnim izvršenjima ratnih zločina na području više sela u regionu Trnova protiv više desetina identifikovanih počinilaca. Predmeti će biti predloženi za procesuiranje u nadležnim entitetskim pravosudnim institucijama.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto - Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toplistanadrealista

    30. jun 2014 | 17:18

    Najveci genocid je izvrsen nad Srbima iz sarajeva. Izaci ce kompletna istina o stvarnim desavanjima na tom podrucju!!!

  • Forza juve

    30. jun 2014 | 18:05

    Dobili su sta su trazili

  • Srbo kabadahic

    30. jun 2014 | 18:58

    Kad tad ce se saznati . Moja je duša mirna a meni su zla naneli toliko da ih mogu prokleti za sledeće 3 generacije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA