Uskoro zabrana pušenja u kafićima i restoranima?

Predsednica Komisije za prevenciju upotrebe duvana Srmena Krstev navela je da je zabrana pušenja na svim radnim mestima dovela je smanjenja izloženosti stanovnika duvanskom dimu - na radnim mestima sa 45 odsto na 22 odsto, a u školama čak sa 44 na 4 odsto

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Milica
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • NN

    01. jul 2014 | 14:11

    Branite pusenje kao da se radi o pitanju zivota ili smrti. Kad bismo bili ovako slozni za neke mnogo vece probleme...Pusite ljudi, vas izbor, ali jel moguce da cim se nepusaci "pobune", odmah uslede ovakve reakcije?! Kao, "zamisli smeta im...pa neka ne izlaze". Nisam za zakon zabrane, ali kad bismo svi zajedno bili malo tolerantniji i makar samo postovali pusacki i nepusacki deo u kaficima i restoranima, ne bi nista od ovog bilo potrebno. Ovako, svadjamo se i dalje? Jako bitne stvari, jako...

  • Dijana

    01. jul 2014 | 10:55

    Nadam se da cemo docekati i taj dan da ako udjemo u restoran cisti i mirisljavi mozemo takvi i izaci iz njega! Nepusac sam i razumem pusace, njihov izbor i svako treba da pusi ako nije dovoljno jak da se odupre tome. Kako je moj otac govorio nekada dok je bio pusac "to je moje zadovoljstvo, vi kupujete sminku i kreme, e ja kupujem cigarete" ali onda je sam shvatio i vec vise godina je nepusac! Povodom privatnosti koju spominju nasi ljudi najcesce ne vidim kakvo je to rusenje privatnosti. Da li je onda mozda rusenje moje privatnosti kada udjem u restoran i primorana sam da jedem u dimu??? Po meni nije potrebno podizati cene cigareta, ko zeli da pusi njegov izbor i njegova "privatnost" kako to neki nazivaju. Ali zabrana pusenja na svim javnim mestima - u kaficima, restoranima, klubovima i diskotekama, i ostalim javnim objektima predstavlja veoma pametno resenje. A kad svi pusaci budu primorani da zimi izadju napolje iz istih da bi popusili cigaretu pa im se zalede prsti, predomislice se vrlo brzo. Nadam se da cemo i mi usvojiti pametne stvari...

  • profiterola

    01. jul 2014 | 10:43

    Najgore mi je na slavama kad pored one silne hrane počnu da puše--odvratno i jako nekulturno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA