Sarkozi: Zbog imigranata povlačim Francusku iz šengen zone

Sarkozi je obećao da će, ukoliko ga građani opet izaberu, smanjiti broj imigranata koji godišnje dolaze u Francusku sa 180.000 na 100.000

  • 0

Nikola Sarkozi je odlučio da svoju kampanju za drugi predsednički mandat utemelji na krajnje desničarskim stavovima. Jedna od centralnih tema Sarkozijeve kampanje je ilegalna imigracija.

On je izjavio da u Francuskoj ima previše stranaca i obećao je da će, ukoliko ga građani opet izaberu, smanjiti broj imigranata koji godišnje dolaze u Francusku sa 180.000 na 100.000.

U najnovijem predizbornom obraćanju francuskoj javnosti, na mitingu u Parizu, Sarkozi  je zapretio da će povući Francusku iz šengen zone.

- Ukoliko se ne postigne napredak u zaštiti evropskih granica od ilegalnih imigranata, spreman sam da povučem Francusku iz zone šengena - poručio je Sarkozi.

Sarkozi je u kampanji postao zagovornik svojevremenog protekcionizma u evropskoj ekonomiji i zalaže se za kampanju "Kupujmo evropsko".

Telegraf.rs/ Tanjug

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA