Netanijahu preti Hamasu zbog smrti trojice tinejdžera, Abas traži da SAD i EU spreče osvetu

Palestinski predsednik Mahmud Abas i njegova Palestinska uprava su "duboko zabrinuti" da će Izrael preduzeti oštre mere koje bi mogle da gurnu čitav region u nasilje i krvoproliće

  • 12

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu upozorio je večeras da će islamistički Hamas platiti visoku cenu za smrt trojice izraelskih tinejdžera koji su oteti na Zapadnoj obali. Palestinski predsednik Mahmud Abas apelovao je večeras na SAD i EU da intervenišu kako bi se sprečilo da Izrael povede "osvetničku vojnu operaciju".

- Hamas je odgovoran i Hamas će platiti - rekao je Netanijahu, dodavši da su tinejdžere "oteli i hladnokrvno ubile ''divlje zveri"".

Abas i njegova Palestinska uprava su navodno "duboko zabrinuti" da će Izrael preduzeti oštre mere koje bi mogle da gurnu čitav region u nasilje i krvoproliće.

On je za večeras sazvao hitan sastanak palestinskog rukovodstva u Ramali da diskutuje o očekivanim posledicama otmice i ubistva tinejdžera, čija su tela nađena danas na Zapadnoj obali. Abasov portparol Nabil Abu Rudejne rekao je da će se na sastanku diskutovati o "najnovnijem političkom razvoju događaja i posledicama".

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu se sastao sa svojim bezbednosnim kabinetom, koji čine grupa visokih ministara u vIadi, da razmotri odgovor. On je pred sastanak rekao da je za ubistvo mladih odgovoran Hamas i da će Hamas platiti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kuesh!!!

    1. jul 2014 | 00:58

    Palestina zauvek u srcu!!!

  • Filip Todorovic

    30. jun 2014 | 23:52

    Oko za oko zub za zub! "car Dusan"

  • marko

    1. jul 2014 | 03:44

    Koliko palestinske dece i civila izrael pobije svakog dana? Sprovode genocid skoro 70 godina i nikom nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA