DA LI STE ČITALI OVAJ KLASIK? Stiže "Grof Monte Kristo"! (FOTO)

Izdavačka kuća "Vulkan" za desetak dana u okviru edicije klasika objaviće epsku sagu o osveti, mržnji, ljubavi i pravdi - "Grof Monte Kristo" Aleksandra Dime

  • 3

U okviru svoje edicije klasika, Vulkan izdavaštvo će za desetak dana objaviti epsku sagu o osveti, mržnji, ljubavi i pravdi - "Grof Monte Kristo" Aleksandra Dime.

Edmond Dantes plemenit je i naočit kapetan, zaljubljen u prelepu Mersedes. Ali nesrećni mladić postaje žrtva ljutih i ambicioznih rivala: Danglar želi da se dočepa njegovog zlata, Kadrus je zlikovac koji želi ličnu osvetu, a podli pukovnik Mondego želi Mersedes za ženu. Optužuju Edmonda za izdaju, i to na dan njegovog venčanja, a on postaje zatočenik zloglasnog zatvora.

Ipak, Dantes uspeva da se izbavi iz zatočeništva i na zabačenom ostrvu pronalazi ogromno blago. Petnaest godina kasnije vraća se u Pariz, a njegovi neprijatelji u bogatom i tajanstvenom grofu Monte Kristo ne prepoznaju čoveka koga su izdali. Međutim, da li će Dantes zaista uspeti da dostigne sreću koja mu izmiče iz ruku čitavog života?

Aleksandar Dima (1802–1870) bio je francuski književnik i jedan od začetnika takozvanog romana-feljtona. Talentovan pisac bogate fantazije i živog duha, podjednako je bio uspešan u pozorišnim delima i istorijskim romanima. Njegovo najpoznatije delo je avanturistički roman "Tri musketara", a takođe je i tvorac prve istorijske romantične drame Henrik III i njegov dvor.

Uticaj Diminih istorijsko-avanturističkih romana osetio se gotovo u celoj evropskoj popularnoj literaturi, a napisao je oko 300 romana i drama. Kompozicija dela, živahan dijalog i živopisan opis privlače i danas pažnju široke publike, a Dima se pamti kao jedan od najpopularnijih romansijera i dramskih pisaca svog vremena.

Knjigu "Grof Monte Kristo" Dima je napisao 1844, kada je i prvi put objavljena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA