UHAPŠEN: Bivši bokser osumnjičen za ratne zločine nad Srbima!

M.P. uhapšen je u Sarajevu, pod sumnjom da je počinio ratni zločin protiv civila srpske nacionalnosti tokom 1992. godine na području predratne opštine Brčko u mestu Gornji Rahić

  • 0

U Tužilaštvo Brčko Distrikta BiH priveden je na ispitivanje M.P. uhapšen u Sarajevu, pod sumnjom da je počinio ratni zločin protiv civila srpske nacionalnosti.

On se sumnjiči da je tokom 1992. godine na području predratne opštine Brčko u mestu Gornji Rahić počinio ratni zločin prema civilnom stanovništvu i ratnim zarobljenicima, piše u saopštenju Tužilaštva.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH na području Sarajeva uhapsili su M.P. u ponedeljak zbog sumnje da je počinio ratni zločin na području Brčkog.

Kako piše "Dnevni avaz", reč je o bivšem bokseru Mensuru Peljti, a ovu informaciju za list je potvrdio i Peljtin advokat Faruk Balijagić.

Sumnja se, naime, da je on kao pripadnik vojne formacije Hrvatskih oružanih snaga, mučio, nečovečno postupao, nanosio velike patnje i povrede telesnog integriteta i zdravlja civilima i ratnim zarobiljenicima srpske nacionalnosti zarobljenim u krugu bivšeg šumskog gazdinstva "Majevica" na lokalitetu Okrajci, navelo je Tužilaštvo.

Da je bivši bokser priveden i ispitivan potvrdio je sekretar Tužilaštva Brčko Distrikta BiH, Samir Beganović.

Posle ispitivanja biće doneta odluka da li će biti predložen pritvor ili neka druga mera kojom se može osigurati prisustvo osumnjičenog u vođenju krivičnog postupka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA