Trgujte akcijama kompanije Cisco, porasle su za 20%!

FXLider, svim čitaocima Telegrafa nudi priliku da trguju i zarade na svetskoj berzi. Svakome ko želi da se oproba u trgovanju, a prijavi se preko linka ispod, FXLider poklanja 50€ pravog novca kao početni kapital

  • 3

Cisco je multinacionalna kompanija koja se bavi dizajniranjem, proizvodnjom i prodajom mreža baziranih na internet protokolu (IP). Iako Cisco nije prva kompanija koja je počela da se bavi razvojem i prodajom namenskih mrežih čvorova, prva je koja je počela sa komercijalnom prodajom rutera koji podržavaju višestruke mrežne protokole.

- Skandal koji je izazvan 2013 godine svedočenjem Edvarda Snoudena o korišćenju proizvoda i ove kompanije, pored ostalih, u svrhu špijunaže za potrebe Američke agencije za nacionalnu bezbednost, negativno se odrazio na izvoz naročito u azijske zemlje. Ovi događaji rezultirali su odlukom da već početkom 2014. godine broj radnih mesta bude smanjen za 4.000 što je oko 6 odsto ukupnog broja zaposlenih u ovoj kompaniji. Akcije su od avgusta 2013. do kraja godine pale čak 23,51 odsto. Cisko je kompanija čije su akcije trenutno u blizini donje granice realne vrednosti ( oko 25 dolara po akciji) i veliki broj ekonomista smatra da su akcije ove kompanije podcenjene - kažu u FXlideru.

Uzmite 50€ za trgovanje ovde.

Ovaj gigant komunikacionog umrežavanja nedavno je ipak objavio bolje od očekivanih rezultate za treći kvartal sa oko 50,5 milijardi u gotovini i samo 20,4 milijarde dolara u dugoročnim kreditima pokazujući značajnu finansijsku fleksibilnost u nastavku povećavanja dividendi i otkupa akcija. Kompanija je generisala impresivnih 3,2 milijarde dolara u kešu od poslovanja tokom trećeg kvartala a godišnja dividenda dostigla je lepih 3,3 odsto.

Ukupni prihodi dostigli su 11,5 milijardi dolara, a neto zarada 2,2 milijarde dolara.

Nedavno je objavljeno da Cisco kupuje Tail-f Systems, švedsku kompaniju koja pruža usluge organizacije mrežnog servisiranja tradicionalnih i virtuelnih mreža. Cisco je pristao da kupovinu obavi za oko 175 miliona dolara u kešu i očekuje se da će se konačni dogovor postići do kraja četvrtog kvartala fiskalne 2014. godine.

Akvizicija Tail-f-a trebalo bi da ubrza strategiju Ciska da cloud virtuelizacijom isporuke softvera poveća vrednost aplikacija i usluga čime bi mogao u značajnoj meri da povrati izgubljen deo tržišta.I ako neki analitičari veruju da će se zarada Cisco-a u ovoj fiskalnoj godini povećati za 11 odsto.

Van sumnje je da Cisko prolazi kroz kritičnu fazu i da se suočava sa mnogim izazovima. Očekivane promene verovatno će povećati nestabilnost cene. Ipak treba uzeti u obzir da je jedan od najboljih momenata za ulaganje u akcije kada velika dobro pozicionirana kompanija prolazi kroz nepovoljniji period što je trenutno slučaj sa Ciscom. U poslednjih 5 godina prodaja je porasla preko 20 odsto i ako je sama kompanija prolazila kroz nekoliko smanjenja. Cena akcija ove kompanije od početka 2014 godine kada su iznosile $20.20 do danas porasla su na 25 dolara po akciji što je rast od skoro 24 odsto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filozof

    2. jul 2014 | 12:03

    Tih 20%, to je u odnosu na prethodnu cenu akcija koliko je porasla cena. A to za sherove ne znam...

  • White Eagle

    2. jul 2014 | 10:54

    Voleo bih da mi neko objasni tih 20% na koliko novca I kako funkcionisu sherovi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA