EVO ZBOG ČEGA HRVATI ZOVU POLICIJU: Smeta im dim roštilja i žena kod švalera

Dim sa roštilja, besne mačke, ljubomorni muževi i bacanje kukuruza po kolima samo su neki od razloga zbog kojih su građani Hrvatske zvali organe reda i očekivali da intervenišu

  • 14

Hrvatska policija je tokom prošle godine primila 94. 693 poziva građana, pri čemu je čak trećina bila potpuno besmislena. Ljudi su se javljali sa najrazličitijim komičnim problemima i pitanjima koja svakako ne bi trebalo da rešavaju nadležni.

Dim iz komšijskog roštilja je toliko nervirao jednog građanina da je zatražio intervenciju policajaca ne bi li ga sprečili. To je samo jedan primer poziva koji je policija primila tokom 2013. godine, saopštila je zagrebačka Policijska uprava.

S obzirom da su u svim slučajevima policajci izašli na mesto događaja načelnik zagrebačke Policijske uprave Goran Burušić pozvao je građane da ne zovu policiju bez potrebe, jer se nerazumno troši vreme dok bi organi reda za to vreme mogli da rade na prevenciji ili suzbijanju kaznenih dela.

Policija je za svaku dojavu dužna da izađe na teren što Hrvati koriste za najrazličitije probleme.

Tako je jedna osoba javila da joj se mačka zaglavila u kontejneru za smeće. Policajci su otišli na lice mesta i pozvali vatrogasce da bi oslobodili životinju. Jedan građanin policiji je prijavio smetnje u prijemu televizijske slike i šum tona.

Ljubomorni muž javio je organima reda da mu je žena kod komšije s kojim ga vara, pa je zatražio da je policajci vrate kući. Stizale su prijave da je ispred frizerskog salona bačena kora od banane, kao i da se pored vikendice širi nesnosan smrad zbog otvorenih vrata poljskog toaleta.

Jedna žena je prijavila da je komšija truje hemikalijama i zrači radio-talasima.

Policija je više puta od istih sugrađana dobijala dojave o komšijskoj mački ubici, ugrađenim čipovima koje su im ugradile svetske sile, kao i zbog nedozvoljenih ulazaka kroz ključaonicu.

Česte su prijave zbog nenasilnog ometanja poseda, a odnose se na privatne građanske parnice, pa je tako bilo onih u kojima se komšija buni zbog košenja trave na njegovom delu dvorišta. A bilo je i onih netrpeljivih suseda koji su se bunili što je grana oraha pala na njihov posed.

Zagrebački policajci dobili su dojavu od jednog građanina da mu bivša žena i tašta bacaju urok na kola gađajući ih kuruzom.

Jedna žena prijavila je da ima problema sa zetom, a kad je policija stigla na mesto događaja rekla je da je zet svako jutro iritira želeći joj "dobro jutro" iako ona ne želi da joj se on obraća.

Većina ovih građana ne želi da policijskim službenicima da nijedan podatak o sebi, a njihovi slučajevi obično se rešavaju dijalogom sa drugom, "zaraćenom" stranom.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Inspektorica

    2. jul 2014 | 15:35

    Najjaci je ovaj sto mu je zena kod svalera hahahaha

  • froncla

    2. jul 2014 | 15:33

    nama je komšija doneo ispred vrata granu koja je pala u njegovo dvorište:-))

  • Bravo

    2. jul 2014 | 15:39

    Moj komsija(ali u Bosni)je pretio meni i mom društvu da će zvati policiju zato što smo pričali u susjednom dvorištu i kad to nije upalilo reko je da će nad zaklati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA