Juliji Timošenko smeši se sloboda

Evropski sud mogao bi da je oslobodi sedmogodišnje robije

  • 0

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko mogla bi da bude oslobođena odlukom Evropskog suda za ljudska prava, rekao je zamenik tužioca Renat Kuzmin.

- Kada dobijemo odluku Evropskog suda, mi ćemo je proučiti i primeniti. Njena primena je obaveza države - rekao je on, a prenosi Itar-Tas.

Prema njegovim rečima, Evropski sud mogao bi da postavi pitanje Krivičnog zakona Ukrajine, koji je usvojen pre mnogo godina i koji je još na snazi.

- Julija Timošenko optužena je za nezakonito delovanje na funkciji premijera i za utaju poreza kao pojedinac i šef komercijalne kompanije - rekao je Kuzmin.

Tužilaštvo analizira informaciju o mogućoj umešanosti Timošenkove u ubistvo poslanika Jevgenija Šlerbana i članova njegove porodice.

Ona je 11. oktobra 2011. osuđena na sedam godina zatvora zbog prekoračenja ovlašćenja na štetu nacionalnih interese zemlje, navodi Radio Slobodna Evropa.

Njoj je zabranjeno da bude na državnim funkcijama tri godine i mora da plati 189 miliona dolara ukrajinskoj kompaniji "Naftogas".

(Izvor: B92 / Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA