Prva Ikea stiže u Bubanj Potok!

- Ikea planira otvaranje dve robne kuće u Beogradu, tako da smo razgovarali i o mogućnostima za izgradnju objekta kod Bubanj potoka - kaže Vladislav Lalić, direktor za nekretnine i razvoj za jugoistočnu Evropu te kompanije

  • 6

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture razgovarali su danas sa delegacijom kompanije "Ikea" o rešavanju infrastrukturnih pitanja, koje je preduslov da do kraja 2016. godine u Beogradu budu otvorene prve robne kuće najvećeg svetskog lanca za prodaju nameštaja.

Tim Ministarstva na čelu sa državnim sekretarom Dejanom Trifunovićem naglasio je da je otvaranje proizvodnih, distributivnih i prodajnih kapaciteta "Ikee“ od izuzetne važnosti za Srbiju. U cilju efikasnije realizacije narednih koraka predloženo je da Ministarstvo, zajedno sa nadležnim javnim preduzećima i Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, potpiše protokol o saradnji sa "Ikeom“ kojim bi bile definisane obaveze svih strana.

Delegacija "Ikee" istakla je važnost infrastrukturnog povezivanja lokacija na kojima će se nalaziti budući prodajni objekti kao i izmeštanja naplatne rampe autoputa u Bubanj Potoku i izgradnje nove petlje "Tranšped". To su preduslovi da bi što pre počela gradnja prvih objekata kako bi Beograd zadržao status regionalnog centra "Ikee“ za jugoistočnu Evropu.

Vladislav Lalić, direktor za nekretnine i razvoj za jugoistočnu Evropu kompanije Ikea, potvrdio je u razgovoru za "eKapiju" da je održan sastanak u Ministarstvu, ali je istakao da nema novih informacija o realizaciji robne kuće.

- Radni sastanak je bio dobar i konstruktivan, i to je samo jedan u nizu sastanaka sa predstavnicima Ministarstva i Direkcije. Radimo na pripremi projekta, ali u ovoj fazi ne možemo ništa novo da kažemo o izgradnji objekata - rekao je Lalić za taj portal.

Sagovornik "eKapije" je potvrdio da osim na lokaciji kod Veletržnice u Novom Beogradu, planiraju i izgradnju robne kuće kod Bubanj potoka.

- Ikea planira otvaranje dve robne kuće u Beogradu, tako da smo razgovarali i o mogućnostima za izgradnju objekta kod Bubanj potoka - rekao je Lalić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sinisa

    2. jul 2014 | 16:01

    HM, C&A, Zara, i ostale robne marke, ovde i preko, vise nego ocigledna razlika u cenama i kvalitetu. Nadam se da nece biti tako i u Ikei...

  • Kimi

    2. jul 2014 | 16:49

    I naravno, opet u beogradu.. Srbija nema druge gradove? Svilajnac, Surdulica, Vranje, leskovac, Prokulje, Novi Pazar, Nis, Pirot.. to su sve industrijski giganti, nama ne trebaju fabrike. Svaki stanovnik ima posao!

  • CACANKA

    2. jul 2014 | 16:56

    A kad' nam stize LIDL ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA