Srušio se vojni avion u Ukrajini nakon što je pogođen projektilom

Pres služba ukrajinskog ministarstva odbrane izvestila je da je "pilot preduzeo sve mere za sletanje, ali pošto je avion izgubio sposobnost kontrole, pilot je bio prisiljen da se katapultira"

  • 44

Vojni avion Suhoj (Su-24) srušio se večeras pri pokušaju sletanja na aerodromu u istočnom ukrajinskom gradu Dnjepropetrovsku, potvrdilo je ukrajinsko ministarstvo odbrane i dodalo da nije bilo žrtava niti materijalne štete na lokalnom aerodromu.

- Avion Su-24 našao se pod udarom vatre tokom letenja iznad regiona Donjeck. Ukupno četiri projektila MANPADS su lansirana. Jedan projektil pogodio avion i motor je zahvatila vatra. Pilot je uspeo da zaustavi motore i ugasi požar. On je, takođe, uspeo da uništi protivavionski lanser koji ga je pogodio - rekao je predstavnik za štampu ukrajinske antiterorističke operacije (ATO) za lokalne medije.

Pres služba ukrajinskog ministarstva odbrane izvestila je da je "pilot preduzeo sve mere za sletanje, ali pošto je avion izgubio sposobnost kontrole, pilot je bio prisiljen da se katapultira".

Nema žrtava niti uništavanja aerodromskih objekata, javila je ukrajinska državna novinska agencija Ukrinform.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toplistanadrealista

    3. jul 2014 | 05:51

    Potrosenko nece da pregovara, i vidimo sta s desava! Narod na istoku nece dugo da trpi ovo nasilje i zlocine, onda ce nastati opsta kuknjava i svaljivace se krivica na Ruse!!! Samo obarajte braco, rusite avione i spaljujte fasisticke tenkove......

  • Enzo

    3. jul 2014 | 06:08

    Nije mogao da sleti,ali je "usput" unistio onog ko ga je gadjao?! Koja nebuloza? Smijem se....grohotom se smijem!

  • Betmen

    3. jul 2014 | 01:44

    Leteo, pogođen, pogasio požare, motore, i onda se vratio da dokusuri ono što ga je pogodilo dok je avion bio ispravan. Najjači je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA