POSAO ZA ŠERLOKA HOLMSA: Pogođen metkom u glavu u centru Novog Sada, istraga 4 godine tapka u mraku!

Velibora Vučurovića pre više od četiri godine, tokom šetnje po novosadskim ulicama, slučajno pogodio metak u glavu. Uprkos obimnoj istrazi, zločin nije rasveteljen, a glavni inspektor koji je vodio njegov slučaj uhapšen je zbog sumnje da je uzeo novac iz policijskog sefa

  • 12

Prošlo je više od četiri godine od ubistva tekstopisca Velibora Vučurovića (37) na Bulevaru Jaše Tomića u Novom Sadu, a i dalje nema pomaka u istrazi, niti nagoveštaja da će ovaj slučaj uskoro biti rešen.

Zločin je postalo čuven po tome jer je imao filmski scenario. Iako je u okviru istrage dosta toga urađeno, ni dan danas nije poznato ko je i zbog čega ispalio kobni hitac u ovog tekstopisca narodnih hitova.

Podsetimo, Vučurovića su na Bulevaru Jaše Tomića pronašli slučajni prolaznici. On je krenuo kod prijatelja u posetu i pošto je padala kiša, nosio je otvoren kišobran. U toku šetnje iznenada je bio pogođen metkom u glavu, hicem koji je pe toga prošao kroz kišobran!

U prvom trenutku sumnjalo se da je ubica prišao Vučuroviću i pucao mu u glavu. Međutim, prvi rezultati istrage i obdukcije utvrdili su da je metak pod kosim uglom, s velike visine i daljine, prošao kroz kišobran koji je držao Vučurović i pogodio ga direktno u glavu.

Nakon ubistva je usledila obimna istraga. Forenzičari i balističari su danima "obrađivali" lice mesta, u čemu su im pomagali geometri, a obavljena je i rekonstrukcija zločin. Detaljno su pregledani i mnogi stanovi, a komšiluk ispitan odmah posle tragičnog događaja.

Kako su mediji objavili, hitac nije došao iz neposredene blizine, pa u slučaju da je to istina, bilo bi moguće da se radi o projektilu ispaljenom prilikom šenlučenja u nekom od obližnjih stanova iz višepratnice kod obližnjeg ugla Rumenačke ulice i Bulevara Jaše Tomića.

Uprkos svemu, ubica još uvek nije otkriven do danas, a razlog više za sumnju da će uskoro dobiti epilog jeste i činjenica da je inspektor koji je vodio slučaj nedavno uhapšen zbog krađe veće količine novca iz policijskog sefa.

U novosadskoj Policijskoj upravi su više puta komentarisali ovaj događaj rečima da je istraga u toku i da nemaju nameru da otkrivaju detalje. Takođe su nam pritom napominjali da ima ovakvih složenih zločina koji se rešavaju godinama, uz opasku da to ne znači da se na njima ne radi smanjenim intenzitetom.

Njegova porodica je ogorčena jer ni četiri godine od ubistva ne postoje nikakvi tragovi, niti objašnjenje šta se dogodilo te večeri.

- Pokušavamo više od četiri godine da saznamo ko je ubio našeg jedinog sina i zato nećemo odustati dok to ne saznamo. Za to vreme nema nikakvog pomaka u istrazi, niti nam se više iko javlja iz policije. S Veliborom je umro i deo nas, ali nećemo odustati sve dok se ubica ne nađe iza rešetaka - kaže za novosadski "Dnevnik" otac ubijenog mladića Zoran Vučurović.

On ističe da je posebno razočarenje doživeo kad je čuo da je inspektor koji je vodio slučaj optužen za nelegalno prisvajanje novca iz policije u Novom Sadu.

- Ni sam ne znam šta da mislim, jer ako je taj inspektor bio spreman da ukrade novac koji je pronađen tokom uviđaja u kući u kojoj je ubijen jedan penzioner, tako je mogao uzeti pare da sakrije zločinca koji mi je ubio sina. Neću da tvrdim da se to desilo, ali sumnju ne mogu odagnati - kaže Zoran, koji tvrdi da uviđaj nije urađen kako treba, zbog čega je tražio dodatne preglede mesta gde se dogodilo ubistvo.

(Telegraf.rs / Video: Kanal9tvns)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    15. jul 2014 | 09:45

    Poznavao sam Velibora... Gospod zna zasto ga je uzeo... To je covek koji nikada, nikome nije izgovorio ruznu rec. Nije se posvadjao nikada, kako god to neverovatno zvucalo... Imao je svoj svet, pisao je pesme, ziveo za njih a sada eto zivi kroz njih... Nazalost, neki ljudi se ne namecu svojim zivotom, ali ostave veliku prazninu svojim odlaskom... Neka ti je vecna Slava

  • Zare

    15. jul 2014 | 08:59

    Svaki metak koji se ispali u vazduh mora negde sa padne,ko zna ko je ispalio metak koji je pogodio ovog nesrecnog coveka

  • Ogi BL

    15. jul 2014 | 08:27

    Kod mene u Bosni '93 sjedio sam u parku,na pola metra od mene pao je metak koji je cvrcao u lokvi.Zao mi je momka kojeg danas spominjemo samo zato sto je neobicno nastradao.Nek mu Bog dusu prosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA