RASTU TENZIJE: Saudijska Arabija rasporedila 30.000 vojnika na granici sa Irakom

Saudijska Arabija, najveći svetski izvoznik nafte, deli granicu od 800 kilometara sa Irakom, gde je ekstremistička sunitska grupa Islamska država Irak i Levant preuzela kontrolu nad mnogim gradovima i selima

  • 23

Saudijska Arabija rasporedila je 30.000 vojnika na granici sa Irakom, nakon što su se irački vojnici povukli iz tog područja, javila je danas državna televizija Al Arabija.

Kralj Abdulah naredio je da se preduzmu sve neophodne mere da se zaštiti kraljevina od potencijalnih "terorističkih pretnji", prenela je agencija Rojters.

Saudijska Arabija, najveći svetski izvoznik nafte, deli granicu od 800 kilometara sa Irakom, gde je ekstremistička sunitska grupa Islamska država Irak i Levant preuzela kontrolu nad mnogim gradovima i selima u junu.

Iračke snage bezbednosti napustile su svoje položaje na granici sa Saudijskom Arabijom i Sirijom, ostavivši potpuno nezaštićena ta područja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kule

    3. jul 2014 | 12:04

    Daj ljudi ne palite se! Rat je veliko zlo i uopste ga ne zelim u okruzenju! Tako da biti Pravoslavac ne znaci uzeti oruzije u ruke i pucati! Imali smo mi dosta ratova i nista kao i uvek nismo uradili, samo posten svet izginuo i gamad se obogatila! Tako da...

  • Vase ime

    3. jul 2014 | 11:44

    Covece najveci izvoznici nafte na svetu, a zive kao u Ugandi. Paraziti i pijavice sa zapada su cudo

  • Enzo

    3. jul 2014 | 11:20

    Zar nisu oni Abdulahova "raja" koju licno on finansira? Čemu strah onda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA