NUNS i UNS: Hitno otkriti napadače na urednika FoNeta!

Na napad na Davora Pašalića reagovao je i ministar policije Nebojša Stefanović koji je rekao da je nedopustivo pretiti i napadati medije i novinare u demokratskoj zemlji i da će MUP učiniti sve da rasvetli ovaj slučaj

  • 0

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Udružrnje novinara Srbije zatražili su danas od policije da što pre identifikuje i preda nadležnom tužilaštvu trojicu huligana, koji su u noći između srede i četvrtka divljački pretukli urednika Novinske agencije FoNet Davora Pašalića.

U saopštenju NUNS ističe i da vinovnici ovog nasilja moraju biti najstrože kažnjeni.

- Kolega Davor Pašalić (55) teško je u dva navrata pretučen na Novom Beogradu, u blokovima 22 i 23. Njega su nedaleko od zgrade u kojoj stanuje presrela trojica mladića i od njega zatražili novac, a zatim ga tukli rukama i nogama, zadavši mu više od 30 udaraca, navodi - se u saopštenju NUNS.

Podseća se i da su u toku ovog vandalskog iživljavanja, napadači Pašalića vređali i nazivali ustašom. Povređenom novinaru su na Vojnomedicinskoj akademiji sanirali teške povrede glave, posle čega je dao izjavu policiji.

Na napad na Pašalića reagovao je i ministar policije Nebojša Stefanović koji je rekao da je "nedopustiv napad na medije i novinare u demokratskoj zemlji, a da će policija učiniti sve da rasvetli ovaj slučaj".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA