Bombardovanje u Lugansku, ginu deca!

U najnovijim sukobima, u selu Staraja Kondraševka, udaljenom 20 kilometara od Luganska poginulo je sedam civila, među kojima jedna petogodišnja devojčica

  • 25

U naletu ukrajinskih aviona koji su bombardovali selo Staraja Kondraševka, udaljeno 20 kilometara od Luganska, poginulo je sedam civila, među kojima jedna petogodišnja devojčica.

U napadu je ranjeno još osam ljudi, saopštio je zamenik komandanta specijalnog bataljona Azovs na jednoj ukrajinskoj tv stanici dodajući da je to bombardovanje greška pilota, preneo je Itar-Tas. On je naveo da se selo verovatno nalazilo između oružanih grupa samoproklamovane Luganske narodne Republike i ukrajinske armije.

Ukrajinske pogranične vlasti danas su saopštile da su ruski borbeni helikopteri narušili u više navrata ukrajinski vazdušni prostor.

Rusko ministarstvo odbrane još nije zvanično komentarisalo ove optužbe. Ukrajinske vlasti saopštile su juče da je u obližnjem regionu Donjeck, od početka sukoba na proleće, poginulo 279 ljudi, od čega 160 civila. Podaci za Lugansk još nisu objavljeni.

Ukrajinska vojska napala je i ruski granični punkt Novošahtinsk, u trenutku kada su putnici prolazili carinsku kontrolu, a ukrajinski predsednik Petro Porošenko, imenovao je generala Valerija Heleteja za novog ministra odbrane, što je parlament prihvatio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vr 46

    3. jul 2014 | 17:58

    Zakuvava se, nazalost rusi kao da zele veci broj civilnih zrtava a ovi fasisti to tumace kao slabost pa posle ce biti to sto ce biti, ja ovde pameti ne vidim od strane hunte u kijevu, letece krilate kako vidim, putin nema izbora ako popusti autoritet ode .

  • Vlada

    3. jul 2014 | 20:08

    Sta ceka ovaj Putin??? Pobise ti ljude, napadaju granicne punktove a on se dvoumi

  • Ortodox

    3. jul 2014 | 19:51

    Mislim da bez Ruske podrske nece biti moguce zaustaviti Ukrajinsku vojsku,trebao bi Putin da otvori dusu i bude iskren,ako im nece pomoci mozda je bolje da poloze oruzje,da civili ne ginu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA