UKRAJINKE VOJNICI: Ove žene ubijaju i ginu za Novorusiju! (VIDEO)

- Bilo je to u samoodbrani. Oni su nam se približili, nismo mi napali. Oni koji su odgovorni šalju mlade momke da nas ubiju. Kriju se iza njih, većina njih su mladi regruti i nemaju izbora - navodi jedna od ukrajinskih ratnica objašnjavajući da je morala da ubije

  • 7

Eskalacijom nasilja na istoku Ukrajine, žene vojnici iz Luganska su stale rame uz rame sa muškarcima.

Ove devojke koje su se iskusnim vojnicima pridružile u borbi protiv Kijeva, uglavnom imaju nešto više od 20 godina, a među njima je i Katerina (21), koja je karijeru počela kao medicinska sestra.

Katerina je za televiziju "Raša tudej" objasnila da je već morala da ubije nekoga.

- Bilo je to u samoodbrani. Oni su nam se približili, nismo mi napali. Oni koji su odgovorni šalju mlade momke da nas ubiju. Kriju se iza njih, većina njih su mladi regruti i nemaju izbora - navodi Katerina.

A, evo šta je rekla njena koleginica, komadant ženskog bataljona Olesja, koja je udata za vojnika koji služi u Slavjansku.

- To se dešava kada rat počne. Oni ništa ne pitaju, samo dođu u vašu zemlju. Ja sam bila jedna obična žena, čak i dobro kuvam - kaže ona za RT dodajući da borba u ratu nije oduvek bila deo njenog života.

- Pre nekoliko dana sam bila kod frizera i videla sam kako me žena preplašeno gleda. Ispostavilo se da sam zaboravila da ostavim pištolj, dešava se - rekla je Olesja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toplistanadrealista

    3. jul 2014 | 20:30

    Svaka cast!

  • Pravda

    3. jul 2014 | 22:17

    Koga rus natera na silu jao bre bolje u rat nego u rudnik jao prokleta bilo rusijo fujjj

  • Aleksa

    3. jul 2014 | 23:33

    Ovaj Russia Today , isti kao Fox News u Americi. Patriotska propaganda ... al ajde de.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA