Stiglo 1.000 prijava korupcije u zdravstvu!

Građani su SMS-om najčešće prijavljivali traženje mita, zatim upućivanje u privatne klinike gde lekari rade honorarno, ali i na korupciju pri zapošljavanju u zdravstvenim ustanovama

  • 23

U SMS servis za prijavu korupcije u zdravstvu za godinu dana stiglo je oko hiljadu prijava građana, na osnovu kojih je pokrenuto 15 krivičnih prijava, izjavila je izvršna direktorka UG "Srbija u pokretu" Ana Babović.

Babović je za RTS rekla da je najviše pritužbi stiglo iz Beograda, što je očekivano s obzirom na to da u glavnom gradu ima najviše zdravstvenih ustanova i pacijenata.

Građani, kako kaže, najčešće ukazuju na traženje novca, odnosno mita, zatim na upućivanje u privatne klinike gde lekari rade honorarno, ali i na korupciju pri zapošljavanju u zdravstvenim ustanovama.

- U poslednjih godinu dana poslato je 15 krivičnih prijava, kao i sedam obaveštenja o korupciji - rekla je Babović i dodala da su u nekim slučajevima građani odustajali od prijave u fazi kada je trebalo da otkriju svoj identitet.

Ona je istakla da je novi ministar Zlatibor Lončar rešio da se obračuna sa korupcijom u zdravstvu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    4. jul 2014 | 14:04

    Meni su spasli zivot,bez urgencije,bez mita. Moj lekar je, posle svega, jedva primio, na poklon, jednu skromnu grafiku. U pitanju je klinika "Dedinje"...

  • Mirjana

    4. jul 2014 | 10:21

    Da vidim koliko ce to da traje i istraje:))

  • Prociscenje vatrom

    4. jul 2014 | 10:45

    Sami smo krivi kao narod,sto smo dozvolili da nam politicko-mafijaski lobi razlicith stranaka-istih ciljeva kroji i unistava zivot,sisajuci nam krv i majcino mleko.Ubijajuci nas i indirektno dovodeci do momenta da ce mo nestati i sprovode ko zna ciji cilj.Jedino resenje je da svi kao ceo narod izadjemo na ulice i krenemo svim politicarima od vrata do vrata i da se jednom za svagda obracunamo sa njima.Pa makar nam to zemlju dovelo u stanje haosa na odredjeno vreme,sigurno bi posle toga doslo bolje po nas sve.Jer bi se u buduce vodilo racuna ko god bio na vlasti seteci se sam svoji predhodnika koji su visili kao musolini okaceni i rascerupani od strane besne i nezadovoljne gomile naroda.E to nama treba pa tek onda sve ostalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA