DRAMA NA STAROJ PLANINI: Devojka visila tri sata na steni boreći se za život! (FOTO)

Na današnjem Avanturističkom takmičnju, Gorska služba spašavanja izbavila je jednu od takmičarki kojoj se u kosu zaplela alka od alpinističkog konopca nakon čega je gotovo tri sata bila "zarobljena" na steni

  • 12

Ekipe Gorske službe spašavanja uspešno su intervenisale na Staroj planini za vreme Avanturističke trke kada se jednoj od takmičari, dok se spustala niz stenu sa visine od oko dvadeset metara, zaplela kosa u alku od alpinističkog konopca nakon čega je takmičarka Dunja Jeličić iz Čelareva gotovo tri sata bila "zarobljena" na steni.

Intervencija Gorske službe spašavanja trajala je više od jednog sata, a dvadesetjednogodišnja devojka spuštena je na zemlju bez ikakvih povreda.

-Bilo mi je teško, gotovo tri sata sam visela na velikoj visini pa sam prestala da osećam i noge i stopala i listove, ali zahvaljujući momcima koji su mi pomogli sada je sve u redu - kaže Jeličićeva.

Na avanturističkoj trci je učestvovalo više od 120 takmičara, od čega gotovo osamdeset dama. Osim ove intervencije, trka je protekla u najboljem redu, a organizator trke je Sportski klub "Alti" iz Beograda.

(G. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ....

    6. jul 2014 | 13:19

    Budale.....

  • Kamen

    6. jul 2014 | 13:49

    Ne razumem ove extremne sportiste. Da li je u pitanju visak adrenalina, avanturisticki duh ili nesto trece? Svesno se izlagati opasnosti zarad cega?

  • Kiza bg.

    6. jul 2014 | 14:06

    Osisati je na "nulu" i postace pravi planinar. E, riga mi se od takvih koji misle da je sve lako i da svako moze ! Ali !!!! Gorska sluzba je uvek na pravom mestu :-) :-) :-) . Zabavno nema sta .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA