Ako volite da pušite i pijete, ovo je zemlja koja nije najsrećniji izbor za letovanje

Egipatski predsednik je danas objavio dekret kojim je podigao porez na cigarete za 50 i na alkohol za 200 procenata, što je najnoviiji u nizu odluka čiji je cilj oporavak budžetskog deficita

  • 3

Egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi najnovijim dekretom je podigao porez na cigarete za 50 i na alkohol za 200 procenata. Egipatski predsednik je danas objavio tu odluku, što je najnoviiji u nizu nedavnih dekreta čiji je cilj oporavak budžetskog deficita, javio je AP.

Predsednik Abdel Fatah el Sisi, bivši vojni komandant izabran na novu funkciju prošlog meseca, obećao je da će doneti teške odluke kako bi ojačao posrnulu ekonomiju, podseća AP. Ovog vikenda, egipatski lider je takođe delimično ukinuo subvencije za gorivo, politički osetljivo pitanje koje su prethodni predsednici izbegavali.

U Egiptu, gde gotovo oko 50 odsto populacije živi u siromaštvu, na državne subvencije za energente i osnovne namirnice odlazi četvrtina budžeta, navodi AP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ICA CZV

    6. jul 2014 | 17:55

    Uaaaa brreee,uaaaa predsednik..... a,ove zabrane i porezi,i za njega važe,verovatno.... :D Bitno da on vari one kubanske,a svi ostali - nek trpe. Ma u pravu je bio Čanak Nenad,ono za Terazije i za "satove"..... javno,u TV prenosu bi njemu trebalo objasniti "poresku politiku",onu narodnu.

  • ranit

    6. jul 2014 | 18:35

    to i u srbiji jadnoj uvesti samo za 500!!!

  • Mihajlo

    7. jul 2014 | 03:03

    I u Srbiji bi trebalo ovako nek poskupe cigarete i alkohol jer su stvar luksuza a neka smanje marze za hranu i gorivo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA