ZA DLAKU IZBEGNUTA KATASTROFA: Umalo sudar dva aviona na aerodromu (VIDEO)

Kamere aerodroma u Barseloni zabeležile su neočekivanu situaciju na pisti u kojoj su se dva avion našla na istoj putanji. Srećom katastrofa je izbegnuta

  • 12

Putnike dva aviona u Španiji delili su trenuci od smrti, a samo uspešnim reagovanjem pilota je izbegnuta velika nesreća, prenosi Biznis insajder. Ova uzbudljiva situacija na aerodromu u Barseloni koja je lako mogla dovesti do tragedije je zabeležena kamerom.

Naime, dok se boing 767-300 ruske aviokompanije "Utair" spuštao na pistu, avion erbas A340-300 argentinske aviokompanije "Aerolineas Argentineas" se spremao da uzleti. Argentinski avion se kretao pistom koja seče pistu na koju se spuštao boing. Tragedija je izbegnuta samo zahvaljujući blagovremenoj reakciji boingovog pilota. On je uspeo da podigne avion i izbegne sudar, prenosi Blic.

Njegov potez je, međutim, bio veoma rizičan jer se neočekivano ponovo našao u vazdušnom prostoru gde su se nalazili drugi avioni koji su sletali i poletali. Boing je morao da napravi krug, dok je Erbas u međuvremenu bezbedno poleteo. Drugi pokušaj sletanja boinga je bio uspešan i putnici su sa olakšanjem izašli napolje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA