Majka zbog suđenja ćerke zamalo u zatvoru!

Nataša Matijević iz Ljiga, majka male Ree (4), prilikom ulaska u Hrvatsku, gde je putovala zbog suđenja sa suprugom Robertom Matijevićem, zamalo da bude uhapšena jer je protiv nje u tom trenutku bila podignuta međunarodna poternica po osnovu prijave supruga Roberta

  • 7

Pre puta u Hrvatsku gde je 4. jula pred Opštinskim sudom u Zagrebu bila zakazana brakorazvodna parnica između Roberta Matijevića i njegove supruge Nataše iz Ljiga koja je iz tog braka i iz Hrvatske pobegla zbog nasilja u porodici, Nataša Matijević je izrazila strah da će prilikom ulaska u Hrvatsku biti uhapšena i to se umalo nije desilo da nije bilo reakcije prvog sekretara Ambasade Srbije u Zagrebu Zorana Vasiljevića, pišu vesti-online.com.

Nataša je na zakazano ročište krenula sa advokatom Vladimirom Marinkovim i kumom Zoranom Bekrić koja se pred sudom u Zagrebu pojavila u svojstvu svedoka, ali je granična policija zaustavila prilikom prelaska hrvatske granice jer je njen suprug Robert protiv nje podneo tužbu za otmicu deteta po Haškoj konvenciji.

Nataši je put ka Zagrebu dozvoljen tek kada je prvi sekretar ambasadora Vasiljević objasnio policiji da Nataša mora da se pojavi na sudu što je policija, koja je prema rečima Nataše Matijević bila veoma korektna, uvažila.

- Suđenje je bilo posebna priča jer je Robert na sve načine pokušavao da me predstavi kao "umobolnu otmičarku i zlostavljača deteta", a trajalo je šest i po sati, što je, valjda najduže suđenje po ovom osnovu u Opštinskom sudu u Zagrebu. Tražio je da Rea pripadne njemu, a da ja imam pravo da je viđam jednom mesečno u Zagrebu - kaže za "Vesti" Nataša Matijević.

No, dok je bila u sudnici Nataša nije ni slutila da je pred vratima čekaju inpektori policije zbog privođenja radi ponovnog davanja izjava. Zahvaljujući dogovoru Natašinih advokata i predstavnika Ambasade Srbije, ali i razumevanju policije, Nataša je posle suđenja izjavu dala u prostorijama suda posle čega joj je rečeno da je međunarodna poternica protiv nje po osnovu prijave supruga Roberta povučena i da više neće imati problema prilikom prelaska granice.

- Bez obzira na sve probleme koje sam imala u vezi sa odlaskom u Zagreb i straha koji sam osećala, moram da istaknem da je hrvatska policija bila veoma korektna prema meni u toku zadržavanja na granici i kasnije prilikom davanja izjave u prostorijama suda. Posebno se to odnosi na njihovu odluku da prihvate predlog advokata i predstavnika ambasade da se razgovor obavi bez mog privođenja u prostorije policije jer se ispred suda nalazio veliki broj novinara koji su očekivali da me policija privede - priča Nataša za vesti-online.com.

Čitanje odluke Opštinskog suda je zakazano za 14. jul kada će biti odlučeno kome će sud dodeliti starateljstvo nad četvorogodišnjom Reom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kamen

    7. jul 2014 | 11:23

    A sta joj je uopste bilo potrebno da se petlja sa Hrvatom? Srbija nema momaka za zenidbu?

  • Milos

    7. jul 2014 | 12:41

    Tako je to kada se udaju za strance. Moj kum ima problem sa zenom koja je iz Rusije. Razveo se i ona mu neda dete da vidja, nije htela da potpise za nase drzavljanstvo i eto ti ga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA