PANIKA U PANČEVU: Vanredno stanje zbog komaraca koji prenose virus zapadnog Nila!

Iako u Pančevu trenutno nema obolelih od groznice zapadnog Nila, ovaj grad je prošle godine po broju inficiranih bio drugi u južnom Banatu

  • 11

Gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov proglasio je danas vanrednu situaciju u tom gradu zbog efikasnijeg uništavanja komaraca koji prenose groznicu zapadnog Nila.

- Populacija komaraca se u Pančevu kreće od 200 jedinki do više od 1.500 po klopci, a poželjan broj je do 150. Naredni tretman sa zemlje biće obavljen sutra ako meteorološke prilike to dozvole - rekla je Zdenka Miljković iz gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Kako je dodala, broj jedinki stalno varira zbog vremenskih uslova koji su umanjili efekat tretmana tih insekata, a veoma pogoduju njihovom razmnožavanju.

- U Pančevu nema obolelih od groznice zapadnog Nila, mada je grad prošle godine po broju inficiranih bio drugi u južnom Banatu - rekla je epidemiolog Zavoda za javno zdravljle Pančeva Slađana Tomić i savetovala građanima da se obavezno jave svom lekaru ako dobiju prehladu praćenu glavoboljom i mučninom.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojan

    7. jul 2014 | 19:49

    Tolko smo mocan narod i drzava da i za komarce nemamo resenje

  • propenpop

    7. jul 2014 | 19:39

    Ok. Vanredno stanje, dta ljudi da rade, kako da se ponasaju... šta to zapravo znači?

  • Ja

    7. jul 2014 | 22:09

    Prskace ih sutra ako vremenske prilike to dozvole,a nedelju dana u nazad se prica o sutrasnjim padavinama.?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA