LAGUNA PREPORUČUJE: Čitajte Andrića i Koelja!

U prodaji će se naći romani Ive Andrića u luksuznom izdanju, kao i dela "Zahir" Paula Koelja i "Žena bez horoskopa", Ane Radmilović

  • 5

Od utorka, 8. jula u knjižarama "Laguna" u prodaji će se naći romani Ive Andrića u luksuznom izdanju, kao i dela "Zahir" Paula Koelja i "Žena bez horoskopa", Ane Radmilović.

Sabrani Andrićevi romani naći će se u jednoj knjizi, luksuznom izdanju, po ceni od 999 dinara. Svoje mesto tu će naći "Travnička hronika", "Na Drini ćuprija", "Gospođica" i "Prokleta avlija".

Pošto je Andrić u periodu između dva rata, uglavnom putujući i seljakajući se po Evropi kao diplomata Kraljevine Jugoslavije, objavljivao samo pripovetke, tokom Drugog svetskog rata, u tišini svoje iznajmljene samačke sobe u Prizrenskoj ulici u Beogradu, napisao je svoja tri od ukupno četiri romana, "Travnička hronika" (završen aprila 1942), "Na Drini ćuprija" (završen decembra 1943) i "Gospođica" (decembra 1943-oktobra 1944). Roman-novelu "Prokleta avlija" objavio je 1954. godine.

Za svoj celokupni opus Andrić je 1961. godine dobio Nobelovu nagradu za književnost, "za epsku snagu kojom je oblikovao motive i sudbine iz istorije svoje zemlje", kako stoji u obrazloženju o dodeli nagrade. Svi oni sada će se naći na istom mestu.

"Zahir", Paula Koelja je očaravajuća priča o putovanju, opsednutosti izgubljenom ljubavlju, slobodi i ličnim ambicijama. Tvorac više bestselera prevedenih na desetine jezika, ovaj brazilski autor danas je među najpopularnijim duhovnim piscima.

Pripovedač romana je pisac svetskih bestselera koji živi u Francuskoj i uživa u svim privilegijama koje mu slava i novac donose. Njegova supruga, ratni izveštač Ester, sa kojom je deset godina u braku, uprkos svom profesionalnom uspehu upada u tešku bračnu krizu.

Jednog dana iznenada nestaje sa svojim prijateljem Mihailom, koji joj je možda i ljubavnik. Ženin nestanak navodi ga da preispita celokupan svoj dotašnji život, da se bez zazora i obmana suoči sa samim sobom. Posle nekog vremena pojavljuje se Mihail, čovek sa kojim je Ester poslednji put viđena, i obećava da će mu vratiti suprugu.

Putovanje vodi pripovedača od glamura Pariza do Kazahstana, zemlje u kojoj je Mihail rođen, zemlje tragične istorije, ali bogatog duhovnog zaveštanja, i tu pripovedač dolazi do iznenađujućih samospoznaja...

"Žena bez horoskopa", Ane Radmilović je potresna savremena drama o likovima lišenim sudbine. Govori o surovoj stvarnosti, bezizlazu, osećanju nemoći, ali i neprekidnoj borbi da se otrgnemo iz kandži sudbine.

"Žena bez horoskopa" je roman o generaciji koja je bila u naponu snage devedesetih, priča o dve porodice koje vezuje okolnost da su im deca, dva mladića sa beogradskog asfalta, u istoj zatvorskoj ćeliji.

Raspeta između starih strasti i novih nada, mirisa koji su neki junaci doneli s ratišta i miljea žestokih momaka iz prestonice, glavna junakinja Marina, koja redovno posećuje svog sina u zatvoru, pokušava, kao i svi junaci ovog romana, da pobegne iz mreže bezizlaza koja se plete kao usud oko svih junaka, da se oslobodi krivice za sinovljev prestup i da se istovremeno izbavi iz okova svog uzdrmanog braka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Алекса

    7. jul 2014 | 23:41

    Читајте Кнут Хамсунга, Јожефа Шкворецког, Јарослава Хашека, Бранислава Нушића, Душана Ковачевића...

  • Jajce

    8. jul 2014 | 02:08

    Čitajte i Ono što ne prevode

  • Radoznalica

    7. jul 2014 | 23:31

    "Znakovi pored puta " su uvijek u mojoj blizini.Knjiga koju gdje god otvoris imas sta procitati.Bravo za Lagunu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA