VEKARIĆ: Zločine OVK nad Srbima u Žutoj kući zataškavao je UNMIK!

- Priču o "Žutoj kući“, kako je zovemo, UNMIK je zataškao. Dugo su krili izveštaj o uviđaju u "Žutoj kući“ - kaže zamenik tužioca za ratne zločine

  • 11

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić tvrdi da su neke istrage na Kosovu zataškavane u okviru međunarodnih institucija, ali očekuje da istražni tim koji vodi Klint Vilijamson neće postupati politički, već da će se ponašati kao do sada.

- Priču o "Žutoj kući“, kako je zovemo, UNMIK je zataškao. Dugo su krili izveštaj o uviđaju u "Žutoj kući“ - kaže Vekarić.

Prema njegovim rečima, značajno bi bilo uspostavljanje suda koji bi procesuirao zločine za koje se sumnjiči OVK, ali naglašava da bi bilo dobro da sedište suda bude u Hagu ili u Briselu.

- Ova najava osnivanja suda je veliki uspeh, ali da prvo vidimo kakav će biti oblik tog tribunala, imamo informacije koje su još nepotvrđene i očito je da se nešto dešava čim je takva tišina oko samog formiranja tribunala - smatra Vekarić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera kojot!

    8. jul 2014 | 07:40

    Pa nisu oni unmik dosli na Kosovo eto tako, dosli su jer je to danasnja geopolitika zapada ! Naravno da su zataskivali sve kad su oni albancima predpostavljeni! Sve je to igra zapadnih sila pod velom nekakvih genocida, oni su napravili vise nego mi po celom svetu , a kako mi njih da okrivimo! Jedino mozemo da cekamo da se promeni svetska politika!

  • milovanović

    8. jul 2014 | 08:47

    Pa što ne izgovoriš ime drzave koja stoji iznad unmika????Svi znamo ko je gazda a ja mislim da su tebe isti tu postavili!!!!

  • Истина

    8. jul 2014 | 08:27

    То није новост.Ми то знамо од доласка западне алијансе на Косово и Метохију.Питам се зашто Србија ћути?Зашто Србија не инсистира да се неалбанска популација врати својим кућама ?Има много тога што би Србија морала да тражи од окупаторских снага да заштите неалбанску популацију.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA