Ko vas čeka na festivalu Grad teatar u Budvi? (FOTO)

Na ovogodišnjem 28. festivalu "Grad teatar" u Budvi, u sredu 9. jula u 21.00 sat svoje književno veče imaće Nikola Malović, a planirano je i autorsko veče Miljenka Jergovića, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade "S. M. Ljubiša", koji će na Trgu pjesnika gostovati u nedelju, 20. jula u 21.00 sat

  • 1

Ako ste odlučili da ove letnje dane provedete u Budvi, predlažemo vam da posetite festival "Grad teatar" koji će do 10. avgusta ponuditi bogat kulturni program.

Na ovogodišnjem 28. festivalu "Grad teatar" u Budvi, koji se održava u nešto izmenjenom terminu u odnosu na prethodne godine, u sredu 9. jula u 21.00 sat svoje književno veče imaće Nikola Malović. Na Trgu pjesnika biće priče o Malovićevom najnovijem romanu "Jedro nade" (Laguna) u kojem nastavlja da baroknim izrazom oživljava Mediteran i istražuje njegove tajne i istoriju.

- "Jedro nade" puni nam oči pričom o najpoznatijem, najseksualnijem avanturističkom modnom dezenu na svetu, koji je ujedno i vojna uniforma, ili logo 21. veka. "Jedro nade" je roman o globalnom fenomenu mornarske majice - ističe Malović.

Malović je, kao niko pre njega, u roman utkao logiku primorskog načina života i ispleo ljubavnu priču u srcu urbane barokne bajke. Pred nama je izuzetna povest o čuvenom dezenu koji je postao globalni brend, u čiju istoriju su umešani Jevreji, katolički kraljevi, otkriće Amerike...

Za ovu godinu planirano je i autorsko veče Miljenka Jergovića, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade "S. M. Ljubiša", koji će na Trgu pesnika gostovati u nedelju, 20. jula u 21.00 sat. Jergović je jedan od autora knjige "Tušta i tma", a već je učestvovao na festivalu "Grad teatar - Budva", koji ima tradiciju dugu skoro tri decenije i ove godine predstavlja najzanimljivija ostvarenja kulturne delatnosti regiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mango

    8. jul 2014 | 12:40

    A zasto nas ne obavestite i o dramsko-muzickom programu? Ova megalomanska manifestacija kostala je budvane velikih para,pa bi voleli kao interesenti da nas izvestite o kompletnom programu Grad-teatra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA