KAKO JE OVO MOGUĆE? Ova firma je među pet najvećih u Srbiji, a nema ni radnika, ni prihoda!

Na listi 100 naj preduzeća po kapitalu našla se potpuno nepoznata firma TS-Imperial Clearing House s Vračara. Delatnost ove firme je pružanje finansijskih usluga

  • 8

Na listi 100 naj preduzeća po kapitalu, i to među prvih pet, našla se potpuno nepoznata firma TS-Imperial Clearing House sa Vračara, bez zaposlenih i bez prihoda.

Ostaje nejasno kako onda ova firma ima 183, 9 milijardi dinara nenovčanog kapitala, čime se zapravo ona bavi, zbog čega se otvara prostor za sumnju u razloge njenog nastanka. Delatnost ove firme je pružanje finansijskih usluga.

Vlasnik TS-Imperial Clearing House iz Beograda je BTS-Tristar Imperial International Credit Institute sa Kipra, dok 20% pripada izvesnoj Ljiljani Tatić.

Ova firma ima i ogranak u Pančevu, čiji je zastupnik takođe Ljiljana Tatić.

Ružica Stamenković, registrator u Agenciji za privredne registre i navela je da je preduzeće "TS Imperijal kliring haus" iz Beograda u grupi prvih pet preduzeća sa najvećim kapitalom u Srbiji, a ne zapošljava nijednog zaposlenog, niti ima iskazanih prihoda-

- Ovo preduzeće ima ukupan kapital od oko 184 milijarde dinara, što ga svrstava na četvrto mesto na listi 100 najvećih privrednih društava po kapitalu. To je malo privredno društvo i njegov kapital koji ga je doveo na četvrto mesto zapravo je osnivački kapital. Ovo društvo ne pokazuje aktivnost, posluje bez zaposlenih i nema iskazanih poslovnih prihoda - pojasnila je Stamenković.

Putevi Srbije raspolažu najvećim ukupnim kapitalom od 346 milijardi dinara, sledi JP Elektroprivreda Srbije sa kapitalom od 273 milijarde dinara, a na trećem mestu su Železnice Srbije sa kapitalom od 204 milijarde dinara.

Na petom mestu se nalazi kompanija NIS sa kapitalom od 176 milijardi dinara.

(N. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Milan

    8. jul 2014 | 13:43

    Moguce je jer jedino Srbija dozvoljava pranje novca.

  • Pametnica

    8. jul 2014 | 14:40

    Molim vas napisite clanak o Simpo preduzecu iz Kursumlije i tim jadnim ljudima... mesecima rade bez dinara ... platu ne smeju ni da spomenu...niko ne zeli da im pomogne,niti bilo ko pise o tome...to je jedina firma koja jps uvek radi u Kursumliji,s obzirm da je jako nalo mesto...tako da i da zele,ne mogu da traze posao na drugom mestu

  • Hm

    8. jul 2014 | 13:36

    Što je to čudno u Srbiji?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA