U policiji pet osoba zbog napada na Žene u crnom!

Grupa mladića u Valjevu napala je članove nevladine organizacije "Žene u crnom". Navijači i "Četnici Valjeva" pokušali su da im otmu transparente, gađali ih jajima i pokušali da se fizički obračunaju sa učesnicima skupa

  • 34

Valjevska policija uhapsila je 10 osoba nakon incidenta koji je izbio tokom skupa koji su organizovale "Žene u crnom" sinoć na Gradskom trgu.

Grupa muškaraca, među kojima je bilo navijača i pripadnika grupe "Četnici Valjeva" uletela je među okupljenje članove nevladine organizacije "Žene u crnom", koji su razvukli transparent "Da se ne zaboravi genocid u Srebrenici".

Grupa mladića pokušala je da im otme transparente, gađala ih je jajima i pokušala da se fizički obračuna sa učesnicima skupa.

Nakon toga policija je privela 10 osoba, a po policijsko zadržavanje do 48 časova je određeno za pet lica.

Oni su osumnjičeni za nasilničko ponašanje, ugrožavanje bezbednosti i napad na službeno lice. Svi zadržani su iz Valjeva, a među njima ima i onih koji su rođeni na prostoru Bosne i Herecegovine, pa su tokom rata izbegli u Srbiju.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koja

    9. jul 2014 | 10:42

    Policija njie smela da dozvoli ovakav skup koji iritira građane, pogotovo što se zna da genocid nije dokazan. Između država mora da vlada reciprocitet. Kada u Sarajevu srpske majke budu mogle da održe ovakav skup i budu ispoštovane, tada će i s ove strane doći do razumevanja. Nebih o tome ko je rat započeo ali nismo zaboravili.

  • hercegov grad

    9. jul 2014 | 10:44

    Volio bih da vidim da neke žene u crnom, a Srpkinje, ode u Sarajevo, muslimanski deo i razvije transparent "genocid Srba u Kravicama"!

  • sudija

    9. jul 2014 | 12:18

    Ciju savest one glume? Treba ih zabraniti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA