Krenula kolona s posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava

Kolona s posmrtnim ostacima 175 srebreničkih žrtava, koji su 1995. godine ubijeni od strane Vojske Republike Srpske, krenula je danas iz Sarajeva ka Potočarima gde će biti sahranjeni u Memorijalnom centru

  • 91

Iz Visokog kod Sarajeva krenula je kolona s posmrtnim ostacima 175 srebreničkih žrtava, koje će 11. jula biti sahranjene u Memorijalnom centru u Potočarima.

Predviđeno je da se povorka nakratko zaustavi ispred zgrade Predsedništva BiH u Sarajevu kako bi bila odata pošta stradalima. Dolazak povorke u Potočare najavljen je oko 17 časova.

Kako javljaju sarajevski mediji, najmlađa žrtva koja će ove godine biti sahranjena u Potočarima je Senad Beganović, koji je u vreme kada je ubijen imao 14 godina.

Najstarija žrtva je Hurem Begović, rođen 1916. godine.

Juče su iz Nezuka ka Srebrenici krenuli učesnici Marša mira koju je predvodio ratni komandant BiH Naser Orić.

Ove godine navršava se 19 godina od genocida u Srebrenici kada su snage Vojske Republike Srpske pod komandom Ratka Mladića ubile oko 8.000 muslimanskih muškaraca, nakon što su 11. jula zauzele Srebrenicu.

(Telegraf.rs / Beta / Foto - Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jesu ih našli još više?

    9. jul 2014 | 13:28

    Ja se nisam začudio kad sam video da ih je 60% koji su navodno bili "zvjerski mučeni i ubijeni" - glasalo na prvim izborima, kako ih nazvaše. Samo Srbi pokojni nikako da vaskrsnu.

  • aba

    9. jul 2014 | 13:18

    nikog ne zanima. zasto ne pricate o srpskim zrtvama

  • Hm

    9. jul 2014 | 14:34

    Ovo stvarno vise nema smisla. Poslje toliko godina svake godine sahranjuju toliki broj ljudi, da li misli neko da je ovaj svjet lud. Vjerujem da je bilo zrtava ali ih je bilo na sve strane, ne vjerujem da ih je toliko I to svake godine zadnjih 20 godina. Zivjela sam tamo gdje su izbjeglice iz Srebrenice dolazile to su bili konvoji I konvoji ljudi nemoguce da je toliki narod pobijen pa nije Srebrenica milionski grad, nego jedno malo urbanije selo. Zbog ove Srebrenice juli mi je postao najgori mjesec jer sam stvarno vise umorna od memorialnog centra I Srebrenice. Nije mi jasno gdje drze te ljude dok ne dodje juli. Ne zelim nikoga da vrijedjam zao mi je svakog ko je nekog izgubio samo mislim da je ovo preslo sve granice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA