SVE STALO: Radnici u Grčkoj stupili u štrajk (FOTO)

- U trenutku kada vlada pojačava napad na radnike, naš odgovor će biti snažan - saopštio je jedan od vodećih grčkih sindikata zaposlenih u javnom sektoru ADEDY povodom odluke o štrajku zbog smanjenja plata i penzija

  • 4

Zaposleni u javnom sektoru u Grčkoj počeli su danas 24-časovni štrajk u znak protesta zbog kontinuiranih rezova u državnoj potrošnji i planiranih otpuštanja radnika.

Bolnice, poreske službe, zatvori i druge javne službe biće pogođene štrajkom, koji bi trebalo da kulminira protestnim skupom u podne ispred zgrade grčkog parlamenta.

Protest se poklapa sa početkom posete inspektora Međunarodnog monetarnog fonda, Evropske unije i Evropske centralne banke, poznatih kao "trojka", koji od Grčke zahtevaju mere štednje u sklopu paketa međunarodne pomoći od 260 milijardi evra, preneo je Rojters.

- U trenutku kada vlada pojačava napad na radnike, naš odgovor će biti snažan - saopštio je jedan od vodećih grčkih sindikata zaposlenih u javnom sektoru ADEDY.

Grčki radnički sindikati oštro se protive planovima vlade za smanjenje broja od ukupno 600.000 državnih službenika, kroz otpuštanja i premeštanja radnika.

Radnici, takođe, protestvuju protiv mera štednje, koje podrazumevaju 40 odsto smanjenja plata i penzija, naveo je BBC.

Ministarstva finansija i administrativnih reformi podnela su tužbu protiv štajka i presuda suda očekuje se kasnije u toku dana.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto - Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan Silni

    9. jul 2014 | 13:29

    E ovi u Grckoj znaju da se bore za svoja prava i protiv nepravde.Samo mi u Srbiji cutimo :/

  • igor

    9. jul 2014 | 13:48

    to je sindikat, a ne ovi naši korumpirani kvazisindikati.Nama je gore pet puta pa i dalje ćutimo......

  • MNE

    11. jul 2014 | 13:34

    Nije mi jasno kako ne izadju iz krize sad kad ljetujete kod njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA